Play ponuda

MISTERIJ KOJI NE PRESTAJE INTRIGIRATI / U Splitu uhićenja zbog nestanka ruske jahte Irina Vu! Privedeno je nekoliko osoba

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Posada je bila angažirana samo za taj transfer, a iz hrvatskih voda izašla je na graničnoj postaji Gruž

27.1.2023.
10:45
Ivo Cagalj/PIXSELL
Play ponuda

U Splitu je zbog isplovljavanja ruske jahte Irina Vu iz luke u Betini privedeno nekoliko osoba, doznaje RTL.

Jahta je iz luke isplovila prije tri mjeseca, a usidrena je u jednoj turskoj luci. Iz hrvatske se luke izašla s peteročlanom posadom, a njome je upravljao jedan kapetan Splićanin.

Posada je bila angažirana samo za taj transfer, a iz hrvatskih voda izašla je na graničnoj postaji Gruž, i to potpuno legalno.

Image
AFERA JOŠ NIJE ZAVRŠILA /

Misterij nestanka Irine Vu ne prestaje intrigirati: Nestalom ruskom jahtom su upravljali četvero Hrvata i stjuardesa iz BiH?

Image
AFERA JOŠ NIJE ZAVRŠILA /

Misterij nestanka Irine Vu ne prestaje intrigirati: Nestalom ruskom jahtom su upravljali četvero Hrvata i stjuardesa iz BiH?

Jahta u vlasništvu ruskog oligarha

U istragu su uključeni DORH, SOA i međunarodne agencije. Najavljivana je i međunarodna tjeralica.

Inače, jahta je vlasništvo ruskog oligarha koji su zbog invazije na Ukrajinu pod europskim sankcijama. Njihova imovina trebala bi biti zamrznuta, no u slučaju Hrvatske, jedna takva sasvim je legalno, bez da je slučaj itko otkrio kroz tri mjeseca, napustila teritorijalne vode.

Govorilo se da je bila usidrena u luci otvorenog tipa te da iste nemaju zaštitare.

U međuvremenu policija se oglasila priopćenjem.

Što kaže policija?

"Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i dr. prostorija na više lokacija. U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluju Policijska uprava šibensko-kninska i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a koordiniraju ga policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku", priopćili su.

Play ponuda
Play ponuda