RAT STIGAO U RUSIJU / Najveći napad od Drugog svjetskog rata: Ukrajinci dronovima zasuli Moskvu, dvije osobe ozlijeđene

Image

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je dronove poslao Kijev, ali da su svi uništeni

30.5.2023.
10:49
Play logo

Ukrajina je u utorak izvela jedan od svojih najvećih napada bespilotnim letjelicama na Moskvu, a rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su sve one uništene dok su se približavale glavnom gradu Rusije.

Nema izvještaja o smrtnim slučajevima. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da su dvije osobe ozlijeđene, od kojih je jedna hospitalizirana. Stanari dvaju stambenih blokova bili su evakuirani, ali su se kasnije vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rano jutros, kao rezultat napada dronovima, došlo je do manje štete u nekoliko zgrada", rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin. "Nitko nije teže ozlijeđen", dodao je.

Svi dronovi uništeni

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje nešto što izgleda kao da je oboren dron i oblak dima koji se uzdiže iznad horizonta Moskve. Zračne luke u Moskvi ostale su otvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je dronove poslao Kijev, ali da su svi uništeni, javljaju ruske novinske agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski zastupnik Maksim Ivanov rekao je da je to bio najozbiljniji napad na Moskvu od nacističkih napada tijekom Drugog svjetskog rata, rekavši da nijedan građanin sada ne može izbjeći ono što je "nova stvarnost".

"Ili ćete pobijediti neprijatelja jedinstvenom šakom ili će neizbrisiva sramota kukavičluka, kolaboracije i izdaje progutati vašu obitelj", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

intenziviranje napada

Ukrajinski napadi bespilotnim letjelicama unutar Rusije posljednjih su tjedana sve intenzivniji. New York Times je izvijestio da američke obavještajne službe vjeruju da Ukrajina stoji iza napada dronovima na Kremlj ranije ovog mjeseca. Ukrajina nije javno priznala pokretanje napada na ciljeve unutar Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusko istražno povjerenstvo priopćilo je da je više dronova oboreno te da je došlo do manje štete zbog pada olupine, ali nije rekao koliko je dronova napalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Telegram kanal Baza, koji ima dobre izvore među ruskim sigurnosnim službama, rekao je da je oko 25 dronova napalo Moskvu. Ruska televizija citirala je neidentificirani izvor iz ministarstva unutarnjih poslova koji je rekao da je oboreno više od 10 dronova.

Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti, rekao je na Telegram kanalu da je nekoliko dronova oboreno dok su se približavali Moskvi.

Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo