Palačinke od buče

Vježbama s buč(ic)ama protiv zimskih boleština: zahvaljujući obilju vlakana i vitamina A imunološki će vam sustav funkcionirati besprijekorno

22.12.2012.
11:37
VOYO logo

POTREBNO JE... 2 šalice glatkog brašna 2 žličice praška za pecivo 1 žlica smeđeg šećera 2 žličice mješavine začina za medenjake ili cimeta vanilin šećer 1½ šalice mlijeka 1 šalica pirea od buče 1 jaje 1 žlica ulja po želji javorov sirup

NAČIN PRIPREME Najprije napravite pire od buče: kriške buče ogulite i narežite na veće kocke (ili na tržnici kupite već narezanu), stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Kad se ohladi, izmiksajte u pire. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer i začine. Potom u drugoj posudi razmutite mlijeko, pire od buče, jaje i ulje. Tu smjesu ulijte u mješavinu suhih sastojaka pa promiješajte. Na srednje jakoj vatri ugrijte tavu pa pecite manje deblje palačinke; za svaku uzmite otprilike ¼ šalice smjese. Pecite dok se na površini ne pojave mjehurići, a rubovi počnu tamnjeti. Okrenite ih pecite dok i ta strana ne posmeđi. Palačinke po želji poslužite lagano nakapane javorovim sirupom. Dostatno za 20 palačinki Ako ste napravili pire od buče, skuhajte i juhu: na šalicu pirea umiješajte po 1½ šalice temeljca i ¼ šalice vrhnja za kuhanje pa po ukusu začinite solju, paprom, čilijem u prahu, mljevenim kuminom i muškatnim oraščićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo