OGLASILA SE I V.D. BOLNICE SREBRNJAK: / Pohvalila se svojim uspjesima otkako je došla na poziciju

'Novo vodstvo bolnice nastavit će provoditi aktivnosti koje će imati za cilj ispraviti sve nepravilnosti u poslovanju'

13.12.2019.
19:52
Marko Lukunic/PIXSELL

Doktorica Ivana Đerek Dubravčić v.d. ravnateljica dječje bolnice Srebrnjak oglasila se priopćenjem u cilju informiranja cjelokupne javnosti te njihovih pacijenata i zaposlenika kojeg prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem želimo upoznati sve zainteresirane dionike s novostima u poslovanju Dječje bolnice Srebrnjak. S datumom 12. prosinca 2019. godine Dječja bolnica Srebrnjak s HZZO-om je potpisala Ugovor o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, a koji nije bio potpisan od siječnja 2018. godine, što je stvaralo objektivne probleme u poslovanju.

Novo vodstvo Dječje bolnice Srebrnjak time je osiguralo sredstva u iznosu od 7.000.000,00 kn, a koja su doznačena od strane HZZO-a odmah nakon potpisivanja navedenog Ugovora. Navedeni financijski iznos bit će prije svega upotrijebljen za podmirenje obveza prema dobavljačima s čime će se krenuti već sljedećeg tjedna.

Detaljna analiza poslovne dokumentacije

Kao v.d. ravnatelja bolnice započela sam s detaljnim analizama sve poslovne dokumentacije koju imam na raspolaganju te sam pokrenula procese rješavanja situacija koje dugi niz godina nisu rješavane. Primjerice, uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je zadnji s HZZO-om potpisani Dodatak IX. Ugovoru o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite za razdoblje od 1. travnja 2015. godine do 30. lipnja 2017. godine što sam istog trena uputila u proceduru te je dokument već jučer potpisan.

Novo vodstvo bolnice nastavit će provoditi aktivnosti koje će imati za cilj ispraviti sve nepravilnosti u poslovanju, a koja su kroz prethodne godine uvidjela i na što su upozoravala nadležna tijela – od HZZO-a do posljednjeg nalaza Kontrolnog ureda Grada Zagreba.

S ciljem zaštite svih vrijednosti Dječje bolnice Srebrnjak, ali i jasnog informiranja čitave javnosti ovim putem želimo napomenuti kako je proteklih dana iznesen niz neistinitih informacija vezanih uz međupostaju žičare na Brestovcu te EU projekt Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM) kk.01.1.1.10.0001 (u daljnjem tekstu: Projekt CCTM).

Ugovor je potpisao tadašnji ravnatelj

Iz dopisa Gradonačelnika Grada Zagreba, koji je upućen Ministarstvu znanosti i obrazovanja u listopadu 2016. godine, razvidno je da Grad Zagreb od samog početka pruža kontinuiranu stručnu, logističku i financijsku podršku Projektu CCTM (Vidi Privitak).

Vezano uz zemljišnu nekretninu na Brestovcu Zaključkom o prihvaćanju prijenosa prava vlasništva (Službeni glasnik 15/19) te Ugovorom o prijenosu vlasništva zemljišta između Bolnice i Grada Zagreba, kao osnivača Dječje bolnice Srebrnjak, regulirani su formalno pravni odnosi u svrhu izgradnje donje postaje žičare. Ugovor o prijenosu vlasništva zemljišta između Bolnice i Grada je u ime Bolnice potpisao tadašnji ravnatelj i time je završena cjelokupna procedura oko navedenog zemljišta od ukupno 813 metara kvadratnih.

Vezano uz projekt Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM), aktualno vodstvo trenutno analizira svu dostupnu dokumentaciju kako bi se ubrzali svi procesi i izbjegla ugroza ovog strateški važnog projekta za Grad Zagreb i za Republiku Hrvatsku. Dopuna dokumentacije koja nedostaje Gradu Zagrebu za dalje djelovanje bit će dostavljena po izvršenoj analizi", stoji u priopćenju kojeg potpisuje dr. med. Ivana Đerek Dubravčić.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali