Play ponuda

ODMETNUTI ČLAN ŽIVOG ZIDA O SINČIĆU I PERNARU: / 'Potpuno je jasno tko zapravo upravlja strankom!'

Image
Foto: Screanshoot/N1
14.9.2016.
10:05
Screanshoot/N1
Play ponuda

"Sinčić i Pernar moraju članstvu reći zbog čega su vodili antikampanju protiv predsjednika, koji nije napravio puč u stranci, samo je iskoristio svoje demokratsko pravo da kaže istinu", poručio je to gostujući na N1Hrvoje Runtić, odbjegli član Živog zida. Ogorčen je zbog načina komunikacije u stranci putem medija umjesto kao što je to uobičajeno osobno.

"Ovo preko medija mi nalikuje na priče o HDZ-u i SDP-u, kad kažu da su preko novina doznali o izbacivanju iz stranke. Ja sam mislio da smo mi neka treća priča. Svugdje su moguće anomalije i šumovi u kontaktu, ali ne mogu reći što se događa. I ja sam iz medija vidio da oni osnivaju neku novu stranku. Čak i da me jest nazvao, ne znam što bih ja mogao raditi u tom nekom novom Živom zidu. Ne vidim razloga zašto bi se osnivao novi Živi zid", kazao je Runtić dodajući kako ga je Pernar u utorak ipak nazvao pokušavajući "konstruktivno razgovarati".

PROGOVORIO ODBJEGLI ČLAN ŽIVOG ZIDA: ‘Sinčić i Pernar lažu, ovo se još nije zbilo u povijesti moderne Hrvatske!’

Tko upravlja Živim zidom?

Runtić smatra da probleme koji su se nagomilali u stranci treba riješiti unutarstranačkim izborima. "Nema nijednog problema koje jedni dobri unutarstranački izbori ne bi mogli riješiti. Trebalo bi biti, jer ih nikad nije bilo. Ja se neću niti kandidirati za člana predsjedništva", kazao je dodajući kako bi Živim zidom trebao upravljati Glavni odbor, a da trenutačno upravljaju Palfi, Sinčić i Pernar. Runtić se osvrnuo i na koaliciju s bivšim mostovcima. Ne žali zbog nje, jer kaže, dobili su Ivan Lovrinovića, međutim i dalje stoji iza svoje izjave o Martinoviću koji je kupio stan pod ovrhom.

PREPOZNAJETE LI IH? Saborski zastupnik Živog zida i njegova supruga iza sebe imaju glazbenu karijeru

"Vjerujem u stvari o kojima pričam. Vjerujem da se ljudima ne bi trebao uzimati krov nad glavom, ako je to jedino mjesto gdje žive. Država bi trebala to urediti. Zašto sam reagirao na kupnju stana? Zato što sam protiv toga. Načelo se ne mijenja. Može neki od ovršenika i deložiranih ljudi misliti 'ja sam si sam kriv', međutim, to ne mijenja niti moje načelo po tom pitanju niti načelo Živog zida po pitanju izbacivanja iz nekretnina u kojima žive, stavljanja tih nekretnina na bubanj. Ženu koja mu je prodala stan zastupao je njegov kolega. Meni je to nevjerojatno. Ja znam da je on poslije toga rekao da je tu nekretninu platio milijun kuna ili više, međutim, moj odgovor je - ako imate milijun kuna za nekretninu idite na tržište i kupite je. Cijene su pale, za milijun kuna se može naći lijep stan", kazao je Runtić dodajući kako se Sinčić na tom polju baš nije snašao pa je izjavljivao ono što mu je govorio PR stručnjak umjesto da govori što misli.

Play ponuda
Play ponuda