Dubrovnik se ove godine može pohvaliti s rekordom od tri milijuna noćenja.
"U gradu ovih dana boravi prosječno 7300 gostiju te očekujemo da ćemo do kraja godine ostvariti visoke brojke blizu 900 tisuća ostvarenih dolazaka", rekla je JelkaTepšić iz TZ Dubrovnik.
Ako nema kupanja tu je tradicionalno iće i piće, sve domaće i organsko. Sajam zdrave hrane dio je festivala za sladokusce.
Nakon uživanja u delikatesama Dubrovačni nude i kako ih spraviti. S bruštulanim mjendulima, arancinima i mantalom sezona je dobila slatku krunu.
Hoteli ne mare za listopad. Puni su kao u špici sezone, a ova je iz snova i još uvijek traje.
"Posezona je izuzetna i unatoč kišnome ljetu uspjeli smo dostići razinu dolazaka i noćenja prošlogodišnjih dok smo financijski premašili koji postotak ove sezone što nas izuzetno raduje", rekla je MirjanaKovačević, direktorica prodaje u hotelu.
Festat će se zato i ove godine uz dubrovačku trpezu koja će biti duga koliko i Stradun.