No, pricu treba sagledati i iz ugostiteljskog kuta. Ne ponovila se, porucuju, ova godina...
"U zadnje vrijeme smo mi naucili na prazan restoran, poluprazan, prazan. Trend je takav, kriza je velika. Ljudi nemaju novaca za normalan zivot, a kamoli za feste. Tako da se to odrazilo na ugostiteljsttvo. Ja sam ugostitelj od '68. godine. Ovo nisam dozivio, niti sam u najcrnijim mislima mislio da cu to dozivjet", priznao je RTL-uGoran Albini Kamanjo, potpredsjednik Hrvatske interesne udruge Ugostitelja.
Posljednjih dana telefon u brojnim restoranima zvoni samo kako bi se otkazale rezervacije.
Za skijanje ima
"Mi smo skroz prazni ovu godinu, cujem od kolega da su isto prazni, da se otkazuju rezervacije. Dakle, onaj tko je mislio da ce nesto napravit, rade ce dva dana otici na Sljeme na skijanje s djecom nego u restoran", dodaje.
Za skijanje se i ove godine - ima. Ali, to nije pravi pokazatelj financijske situacije gradana. Hrvati su jednostavno - carobnjaci.
Ni putnickim agencijama nije lako. Rezervacije se takoder otkazuju ili ih uopce nema. Isplivali su oni koji su se ipak prilagodili.
Obrocno placanje
"Na taj nacin da smo nasim klijentima predlozili, mozemo to tako reci, smjestaj od tri do pet zvjezdica, ponovno da nademo za svaku trzisnu nisu nesto. Tu je i to obrocno placanje, koje je uvijek aktualna tema, pa bukiraju unaprijed, iskoriste neki first minute, plate do polaska", rekla je Nikolina Frklic iz jedne turisticke agencije.
Medutim, ogromne su razlike u najvisim cijenama koje si neki mogu priustiti i onim najnizim o kojima mnogi mogu samo sanjati. http://www.rtl.hr/tabloid/zabava/1443047/zasto-se-sve-cesce-odlucujemo-provesti-novu-godinu-doma/