Bila bez posla i novca, danas vodi vlastiti biznis

Ljiljana Pišpek Mlinarić svoj je biznis počela s prijateljicama kao klijenticama, a danas su joj klijenti brojni građani.

8.1.2013.
13:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ljiljana Pišpek Mlinarić prije pet godina bila je, razvedena majka troje djece u potrazi za poslom. Danas je poduzetnica koja svojoj obitelji osigurava pristojan život, piše 21. stoljeće.

Krenula je kaže od nule. Imala je više od 40 godina, ali ne i nadu da će raditi kao nastavnica zemljopisa za što se školovala. No, u Centru za poduzetništvo Rosa gdje je odlučila doći do ideje za samozapošljavanje, pronašla je svoj put. Sjetila se da je, dok je radila u ribarnici, došla do spoznaje da ljudi vrlo malo znaju o ribi kad je kupuju pa se odlučila pokrenuti upravo u tom smjeru. Odlučila je obavljati kupovinu ribe, ali i drugih namirnica za one građane koji zbog obima svog posla i obaveza ne stignu ići u kupovinu.

Počela je sa svojim prijateljicama, a s vremenom se posao proširio. Sreću je, kaže, imala i u tome što je zbog svog optimističnog stava bila zanimljiva medijima koji su joj svojim pisanjem također pomogli da dođe do klijenata. To je bio početak. A onda se priča razvijala. Danas ima brojne klijente. Riječ je o ljudima koji vole jesti ribu te bi svoju kupovinu, da imaju vremena, obavljali na tržnici. Ljiljana to radi umjesto njih i svoje usluge, bez obzira na količinu, naplaćuje 70 kuna.

Pokrenula i Novosti s placa

Odnedavno ima i blog na kojem donosi Novosti s placa. Svojim čitateljima opisuje ono što svakodnevno vidi na tržnici, piše im o novim namirnicama, ali i nudi recepte, pretežno one riblje.

"Ovo je peta godina kako radim, zasad nemam konkurenciju, nisam imala neugodnih iskustava ili lažnih narudžbi i podmetanja. I volim ovo što radim", kaže Ljiljana dodajući kako planira jednog dana napraviti riblju školu kuhanja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali