Play ponuda

Vukelić vojnicima kupuje Cedevitu bez natječaja

shimmer fallback

Ministarstvo obrane objavilo je u Narodnim novinama da će kroz pregovarački postupak, bez prethodne objave, nabaviti Cedevitu za MORH. Kupnju napitka u vrijednosti 94.

12.4.2010.
15:38
Play ponuda

Iako je riječ o nabavi male vrijednosti, spomenutom objavom potaknuta je dvojba protežiraju li možda MORH i ministar Branko Vukelić Emila Tedeschija i Atlantic grupu u odnosu na ostale hrvatske proizvođače instant-napitaka, piše Poslovni dnevnik.

U Ministarstvu odbacuju te dvojbe i tvrde da nabavu Cedevite provode sukladno Zakonu o javnoj nabavi.

Cedevitu kupuju za pripadnike Oružanih snaga RH u nekoliko mirovnih misija u inozemstvu, kažu u Ministarstvu.

U daljnjem pojašnjenju zašto su odlučili kupiti baš Cedevitu, a ne neki drugi napitak, u MORH-u kažu kako su bila presudna dva razloga.

Prvi je da Cedevitu nabavljaju prema zahtjevu hrvatskih vojnika iz mirovnih misija, koji su, navodno, u svom dopisu obrazložili kako im "zbog specifičnih nutritivnih i organoleptičkih svojstava upravo Cedevita najviše odgovara".

Drugi razlog je "način pakiranja, uvjeti skladištenja i transport u inozemstvo, za koji proizvod mora imati izvozni certifikat, koji u pravilu izdaje sam proizvođač".

U Atlantic grupi ne kriju zadovoljstvo odlukom MORH-a.

"Iznimno nam je drago da je Cedevita prepoznata kao zdrav napitak koji zadovoljava potrebe naših mirovnjaka za vitaminima, ali i što je Atlantic grupa odabrana kao kompanija koja ispunjava visoke standarde proizvodnje", ističe Feđa Hudina iz korporativnih komunikacija Atlantica, piše Poslovni dnevnik.

Prethodni članci:

arti-201003250086006 arti-201003090072006 arti-201002240602006

Play ponuda
Play ponuda