Play ponuda

VRIJEDNOST GLASOVITE HRVATSKE KOMPANIJE PREMAŠILA MILIJARDU DOLARA: / Sada se počinju širiti i na američkom tržištu

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Osnovan 2006., Infobip pruža usluge za marketing koji klijentima omogućava komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa.

30.7.2020.
9:45
Duško Marušić/Pixsell
Play ponuda

Infobip, jedna od najjačih IT kompanija u Hrvatskoj sa sjedištem u Vodnjanu, od investicijskog fonda One Equity Partners, prikupio je više od 200 milijuna dolara u prvoj fazi financiranja. Njihova vrijednost time je premašila milijardu dolara, donosi Reuters.

Investicija će kompaniji pomoći u daljnjem širenju na američkom tržištu kroz potencijalne investicije jer sada se natječu s glavnim tamošnjim rivalima poput kompanije Twilio iz San Francisca.

Osnovani 2006., Infobip pruža usluge za marketing koji klijentima omogućava komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa. Kroz svoju mrežu mogu doseći sedam milijardi mobilnih uređaja u više od 190 zemalja svijeta.

Prošle godine generirali su 602 milijuna eura prihoda što je u usporedbi s godinom prije rast od 38 posto.

U vrijeme karantene zabilježili rast

Osim toga, u vrijeme karantena diljem Europe, točnije u travnju, promet SMS poruka zabilježio je rast od 20 posto u odnosu na veljaču s obzirom na to da su brojne kompanije željele stupiti u kontakt sa svojim korisnicima.

Među klijentima koji koriste usluge Infobipa su i Uber, Viber, WhatsApp, Unilever...

Play ponuda
Play ponuda