Linić od loših poslodavaca pokupio 220 milijuna kuna

shimmer fallback

U dva mjeseca primjene uredbe koja zabranjuje isplatu plaća bez doprinosa, više od 13 tisuća poslodavca počelo je uredno plaćati doprinose svojim radnicima.

17.7.2012.
9:57
Play logo

Broj radnika kojima poslodavci uredno ne uplaćuju doprinose uz plaće ustalio se posljednjih mjeseci na nešto više od 80 tisuća. Tako je krajem prošlog tjedna na listi loših poslodavca koji radnicima nisu platili doprinose, a prema tome nisu mogli isplatiti ni plaće preko računa u banci, bilo 26.826 tvrtki.

Krajem lipnja lista loših poslodavca imala je 32.453 poslodavca i njihova je imena Porezna uprava dostavila bankama jer u svibnju nisu platili doprinose na plaće. Te su tvrtke zapošljavale 95.884 radnika, ali je dio njih regulirao svoje obveze i lista se skratila za oko šest tisuća poslodavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U problemima 27 tisuća poslodavaca

Play logo

Kontrola koju provode banke i zabrana isplate plaća bez doprinosa pokazala je da problema s isplatom doprinosa ima oko 27 tisuća poslodavaca u Hrvatskoj i da oni zapošljavaju više od 80 tisuća radnika. Nakon što je ostale prisilila da zagrabe u rezerve i počnu plaćati doprinose ili da se barem dogovore s Poreznom upravom oko reprograma, država će osim strogog nadzora morati pronaći neka druga rješenja za više od 80 tisuća radnika, piše Novi list.

Zahvaljujući uredbi, država je od onih koji se nalaze na listi loših poslodavca u svibnju, lipnju i srpnju uspjela naplatiti ukupno oko 220 milijuna kuna doprinosa, s time da se najveći iznos odnosi na svibanj, kad je u državni proračun zahvaljujući uredbi stiglo 124 milijuna kuna.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo