Play ponuda

'Uništili su mi 10 tvrtki i 800 radnih mjesta'

shimmer fallback
14.4.2011.
11:12
Play ponuda

Varaždinski poduzetnik Anđelko Jagečić, današnji zastupnik britansko-američke korporacije Tensar International, USKOK-u je kazneno prijavio Ivicu Mladinea, ravnatelja Porezne uprave, nižerangirane čelne ljude te institucije i neke predstavnike Državnog odvjetništva, i to zbog "udruživanja u korupcijsku organizaciju".

Dva puta platili istu stvar

Naime, Jagečić tvrdi da mu je u posljednjih 15 godina na razne načine uništeno 10 tvrtki (Vineta, Horizont, Eldea, Uni-Brod, Tob, Inter-pak, Iva-pak, Ava, Lama International, Ona), a jedino njegovo aktualno poduzeće Kotonteks sada mu, optužuje, namjeravaju dokinuti pogrešno zaračunatim porezom. Upravo zato se odlučio na podizanje kaznene prijave, piše Poslovni dnevnik.

"Krajem 2008. godine u tvrtki mi je porezni nadzor obračunao dug od 44.900 kuna, a na osnovi tog zapisnika sastavljeno je i porezno rješenje. Uzalud smo im pokazivali dokument iz kojeg je vidljivo da smo taj porez već platili. Prisilili su nas da dva puta platimo istu stvar, i to pljenidbom 56.000 kuna, a zbog pritiska od Porezne uprave suradnju nam je otkazala i knjigovotkinja. Što je najgore, oni su na sve žalbe odgovarali lažnom tvrdnjom da nismo iznijeli nikakve dokaze, iako smo im mahali dokumentima koje štoviše imaju u svom sustavu. Stoga smatram da je bilo neizbježno da prijavim i Mladinea", ispričao je Jagečić.

'Noćne more su počele zbog Barbare Bešanić i Ivića Pašalića'

Inače, Jagečić je karijeru započeo osamdesetih godina u Podravci, gdje je dogurao do direktora centra za publicitet. Tvrdi da je političkim čistkama dospio u varaždinski Viko, u kojem je pak naišao na mjeničnu aferu, a zbog koje je na kraju u zatvoru na sedam i pol godina završila nekadašnja saborska zastupnica HDZ-a Barbara Bešenić. Krajem osamdesetih ona je odslužila samo dio kazne, jer ju je pomilovao tadašnji predsjednik Franjo Tuđman, nakon čega je postala saborska zastupnica HDZ-a.

"Upravo zbog Barbare Bešanić i njezinog, tada moćnog stranačkog kolege Ivića Pašalića, počele su moje noćne more", tvrdi Jagečić, koji smatra da bi zbog slučaja Kotonteksa, iza kojeg stoji jaka američko-britanska korporacija, Hrvatska mogla imati i problema s ulaskom u Europsku uniju.

Vezani članci:

arti-201007010133006 arti-201007210167006 arti-201012280098006

Play ponuda
Play ponuda