Play ponuda

U Podravci raste plaća, a svi su 'poluzadovoljni'!

shimmer fallback

Koprivničkom prehrambenom divu ovih je dana na čelo došao gradonačelnik SDP-ovac Mršić, koji je najavio da će okončati natezanje oko plaća.

1.3.2012.
15:02
Play ponuda

"Sukladno dogovoru između sindikata i poslodavca osnovna plaća za sva društva koja su potpisala kolektivni ugovora za Grupu Podravka iznosit će 1.860 kuna (za razliku od dosadašnjih 1.820 kuna, op.a.), što predstavlja rast od 2,2 posto u odnosu na ranije te će se prvi put obračunavati s plaćom za veljaču 2012. godine", priopćeno je iz korporativnih komunikacija Podravke.

Sporazum o povećanju osnovne plaće zaposlenika Grupe Podravka potpisan je Koprivnici u srijedu, na obostrano ograničeno (ne)zadovoljstvo.

Naime, povećanje plaće provedeno u sklopu dodatka Kolektivnom ugovoru s radnicima Grupe nije oduševilo sindikate, premda ističu da je i samo povećanje, pa makar i za 40-ak kuna, iznimka u današnje vrijeme.

Dok ne dođu bolja vremena...

"Ovo nije ono što ljudi očekuju i čime bi bili zadovoljni. Ali, uzevši u obzir okolinu u kojoj se nalazimo i događaje koji se dešavaju danas, kao i opću situaciju u zemlji, mislim da je svako povećanje veliki uspjeh. Dok ne dođu bolja vremena nerealno je očekivati veća povećanja plaća", izjavio je Darko Tetec, predstavnik sindikata u procesu mirenja, prenosi koprivnica.net.

Pregovori su trajali dugo, a okončani su ubrzo nakon Zvonimira Mršića dolaska gradonačelnika Koprivnice, SDP-ovca , koji je kazao da mu je prvi zadatak upravo mirenje radnika i Uprave, kojoj je predsjednik.

Napomenimo da je na ovaj način plaća podignuta zaposlenima u Podravci, Belupu, Danici d.o.o., Podravka inženjeringu i tvrtki Poni. Povećanje od 2,2 posto mogu zahvaliti sindikatima PPDIV, Nezavisnom sindikatu Podravke i Sindikatu radnika koncerna Podravka – SINPOD.

Play ponuda
Play ponuda