Tečaj kune je neodrživ!

Iz dana u dan sve je više onih koji zagovaraju devalvaciju kune.

19.7.2010.
14:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nikad nisam bio pristalica jednokratnih devalvacija, od prvog dana zagovarao sam formiranje tečaja po paritetu kupovne snage. To se nikad nije događalo. U međuvremenu, zbog neodgovorne fiskalne politike, i tome neprilagođene politike novca, kredita, kamata, Hrvatska je izgubila šansu za iskorak", istaknuo je Nadan Vidošević u razgovoru za Večernji list te dodao kako je sada potrebno pokazati znanje u koordiniranu djelovanju fiskalne i monetarne politike. To, potvrdio je, znači da Šuker i Rohatinski moraju više surađivati.

"Tečaj je neodrživ, uz najave povećanja cijena, želimo li iole sačuvati konkurentnost gospodarstva. Nužna je stroga kontrola rashoda svih proračuna, od općinskih do državnog. Tada se može otvoriti prostor za određeno klizanje tečaja", naveo je Vidošević.

Uvjeren je da nijedna zemlja koja želi sebi dobro ne može stabilnost pretpostaviti ekonomskom rastu.

"To sam rekao kao ministar gospodarstva prije 16 godina i to vrijedi i danas. Na žalost, 16 godina vođena je ekonomska politika koja radi protiv vitalnih interesa hrvatskog čovjeka. Umrtvila ga je, oduzela mu volju za radom, za stvaranjem nove vrijednosti", kritičan je bio šef HGK.

Prethodni članci:

arti-201004180153006 arti-201006130022006 arti-201006170101006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali