Tajna produktivnosti i sreće na poslu

Kretanje u korak s izazovima, uspjesima i drugim iskustvima pojačava kreativnost i motiviranost. Tvrdi to T. Amabile, profesorica poslovne škole dodajući kako su važne male, a ne velike pobjede.

24.9.2012.
7:42
VOYO logo

Razotkriti tajnu sreće i produktivnosti na poslu, prema riječima profesorice Terese Amabile iz Harvard Business School, je vrlo jednostavno. Tajna se ne nalazi se u velikim pobjedama nego u onima malima. I naravno u tome da im se slijedi put.

Što su pokazali dnevnici?

Govoreći na 99u konferenciji, T. Amabile opisala je studiju koja analizira tisuće dnevničkih zapisa više od 200 profesionalaca. Istraživanje je pokazalo da kretanje u korak s izazovima, uspjesima i drugim iskustvima pojačava kreativnost i motiviranost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Recite sami sebi da ćete pisati dnevnik mjesec dana. Uzmite si pet do deset minuta dnevno fokusirajući se na smo taj jedan projekt. Izaberite u danu deset minuta kada vas nitko neće prekidati. Bilo bi dobro kada bi to bilo svaki dan u isto vrijeme. Možete si i postaviti alarm 15 minuta prije odlaska posla kako bi ste napravili bilješke u svom dnevniku", kazala je T. Amabile, a prenijela Neatorama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo