Hobi pretvorio u dobro plaćen posao: Od odbačenih dijelova napravio čudo

Zaljubljenik u motore, mehaničar i bajker, 34-godišnji Goran Reljanović iz Podvinja, 'gornjeg grada' Slavonskog Broda, svoj hobi sve intenzivnije pretvara u dobro plaćen posao.

17.12.2013.
10:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Reciklažom odbačenih dijelova automobila i motocikala proizvodi moderan i funkcionalan namještaj, za koji su posebice zainteresirane tvrtke i ljudi iz svijeta automotosporta, piše Glas Slavonije.

Uspješna poduzetnička priča počela je ovoga ljeta kad je Goran, s prijateljem, došao na ideju kako iskoristiti odbačene dijelove motora i dizajnirati stolove, stolice, taburee i ostali namještaj.

''Cijeli život sam s motorima, a u taj me svijet uveo otac, koji se također bavio automehanikom. Od početka sam član brodskog motokluba'', rekao je Goran, koji je na ideju za namještaj došao kad je svom sinu izradio stolicu od dijelova motora.

Sve započelo na Facebooku

Fotografije su tako stigle na Facebook i pobudile zanimanje, a stigle su prve poslovne ponude iz Hrvatske i inozemstva.

Proizvodnju, naravno, nisu mogli ostvariti dok nisu osnovali tvrtku, G.R. exclusive furniture, iskoristivši poticajna sredstva Zavoda za zapošljavanje.

''I tada smo krenuli u marketing. Prvi pravi poslovni potez bilo je opremanje TV-studija u Jastrebarskom, koji je vlasnik prava na prijenos utrke Formule 1. Vlasnik korporacije prepoznao je kvalitetu proizvoda i vidio potencijal. Ponudio je poslovno partnerstvo. Stvari su se ozbiljnije pokrenule i u marketingu i u prodaji'', rekao je Goran.

http://www.glas-slavonije.hr/220027/4/Unikatni-namjestaj-izradjuju-od-polovnih-auto-motodijelova

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali