PROMJENA NA ČELU UPRAVE HRVATSKOG TELEKOMA: / Tomašković podnio ostavku, novi šef stiže iz Grčke

Novi predsjednik Uprave HT-a, Konstantinos Nempis, dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj,

11.12.2018.
14:49
Igor Šoban / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na sjednici Nadzornog odbora (NO) Hrvatskog Telekoma održanoj u utorak Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio da 1. travnja 2019. odlazi s pozicije predsjednika Uprave kompanije te da nastavlja karijeru izvan DT Grupe, a na njegovo mjesto NO je imenovao Konstantinosa Nempisa iz OTE Grupe, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze.

Nempis će dužnost predsjednika Uprave preuzeti 1. travnja 2019. godine, stoji u priopćenju HT-a.

Predsjednik NO HT-a nahvalio Tomaškovića

Predsjednik Nadzornog odbora HT-a Jonathan Richard Talbot zahvalio je tijekom sjednice Tomaškoviću na svemu što je postigao u kompaniji te istaknuo da je on sa svojim timom ostvario iznimne poslovne rezultate.

"Pet godina zaredom HT ostvaruje rast prihoda, EBITDA-e i neto dobiti te se nastavlja transformirati ostvarujući EBIDTA maržu od 41,9 posto, čime postaje jedna od najuspješnijih kompanija unutar DT grupe. HT je nastavio ulagati s ciljem stvaranja boljeg korisničkog iskustva, uz više od sedam milijardi kuna investiranih u razvoj infrastrukture tijekom posljednjih pet godina", istaknuo je Talbot, dodavši da je Tomašković predvodio i mnoge akvizicije kako bi se ojačao položaj kompanije, uključujući uspješno preuzimanje Crnogorskog Telekoma.

Tomašković, koji je predsjednik Uprave od 2014. godine, naglasio je da je u pet godina završena izazovna transformacija te da je kompanija danas brza i agilna.

Nempis dolazi iz OTE Grupe

"Uz rast svih financijskih pokazatelja učvrstili smo lidersku poziciju u svim segmentima tržišta te konsolidirali ukupno tržište. Napravili smo i regionalni iskorak i pokazali uspješne rezultate u poslovanju izvan domaćeg tržišta. HT je u posljednjih 5 godina postao i jedan od najvećih investitora u zemlji, kao i jedan od najznačajnijih poslodavaca koji svojim radom doprinosi ukupnom razvoju zemlje. Nakon ovog petogodišnjeg ciklusa koji je kompaniji bio potreban da se transformira, HT je spreman za novo razdoblje i savladavanje svih izazova koje ono donosi", izjavio je Tomašković.

Konstantinos Nempis dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Više od 20 godina iskustva stekao je u telekomunikacijskoj industriji, vodeći nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama, kaže se u priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali