Sindikalci ne mogu na odmor jer se boje Vlade

shimmer fallback

'Uvjerila sam se da Vlada i ministri bitne odluke za građane obično spakiraju u sezoni kiselih krastavaca', kaže S. Avberšek, koja još 'dežura' u Zagrebu. Njen kolega O.

12.8.2010.
13:01

Strah od toga da bi im vladajući tijekom ljeta mogli "spakirati još koju", ali i brojne obaveze ove su godine za Zagreb prikovale i sindikalce. Tako šef Udruge sindikata Ozren Matijašević tvrdi kako ove godine nije vrijeme za odmaranje, te da neće na godišnji.

"Nije mi ni žao jer, uza sve ovo što se događa, nemam pravo na taj luksuz. Kako sam iz Splita, uspio sam tek koji vikend otići na Korčulu, gdje mi žena ima kuću. Bit ću sretan uspijem li još koju subotu i nedjelju provesti tamo s obitelji", kazao je Matijašević.

I njegova kolegica iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek još se nije odmarala.

"Još uvijek nisam bila na odmoru jer sam se dosad uvjerila da Vlada i ministri, kada se događa nešto vrlo bitno za članstvo i građane i kada donose razne važne odluke, to obično spakiraju u sezoni kiselih krastavaca. Zato i ovo ljeto provodim radno. Ipak, nakon 15. kolovoza priuštit ću si dva tjedna odmora na svojoj djedovini, u stotinu godina staroj kući u mjestu Grižane pokraj Crikvenice. No, bude li se nešto bitno događalo u to vrijeme, eto mene odmah natrag. Ne bi mi to bilo prvi put", otkrila je Večernjem listu Avberšek.

Šef NHS-a Krešimir Sever je na godišnjem još od prošlog tjedna. No, već nakon tjedan dana provedenih u Srimi blizu Šibenika, odmor je prekinuo kako bi sazvao konferenciju za novinare i upozorio da Hrvatska i dalje tone u krizu. U ovoj godini, kaže, neće imati više ni sata koji bi mogao potrošiti na godišnji odmor.

"Lani i preklani ljeti ni dana nisam otišao iz Zagreba. Od 1991., otkada sam profesionalno u ovom poslu, imam pravo na 30 dana odmora, no od njih mi svake godine propadne, u prosjeku, 25 dana", objašnjava Sever, dok čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na poziv kolega sindikalaca od 2. do 12. kolovoza obilazi Makedoniju i Albaniju.

Prethodni članci:

arti-201008100292006 arti-201008090591006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali