Play ponuda

Sava osiguranje u potpunosti preuzelo ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje

Image

Sava osiguranje d.d. - Podružnica Hrvatska ovom akvizicijom postaje dvostruko veće

5.12.2019.
9:33
Play ponuda

Sava osiguranje je 1. prosinca 2019. godine u potpunosti preuzelo portfelj društava ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje koji su poslovali u Hrvatskoj. Ovom akvizicijom i već započetim procesom integracije dvaju ERGO društava, Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska, kao dio jednog stabilnog društva, postaje dvostruko veće, s jačom tržišnom pozicijom.

Sava osiguranje novo je i moderno osiguravajuće društvo nastalo udruživanjem 4 europska osiguratelja. Pripadnost Sava osigurateljnoj Grupi, Sava osiguranje čini dijelom jedne od najvećih financijskih grupacija u JI Europi.

„Sava osiguranje posvećeno je hrvatskom tržištu i želi nastaviti pružati kvalitetnu uslugu svojim osiguranicima i partnerima, a ova akvizicija dvaju ERGO društava u skladu je s našom strategijom koja je usmjerena na daljnji rast na hrvatskom tržištu,“ istaknuo je David Kastelic, predsjednik Uprave Sava osiguranja.

Preuzimanjem portfelja dvaju ERGO društava, hrvatska podružnica Sava osiguranja širi svoj premijski volumen i tržišni udio, ali i broj zaposlenika po broju prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

Žarko Fatović, budući direktor Sava osiguranja, d.d. – Podružnica Hrvatska, naglasio je:

„Klijenti ERGO osiguranja i ERGO životnog osiguranja trebaju znati da se samim prijenosom portfelja za njih ništa ne mijenja te da zadržavaju sva prava i osigurateljnu zaštitu koju su ugovorili po svojim policama osiguranja. Spajanjem naših društava, obogaćujemo ponudu naših usluga i osnažujemo naše prodajne kanale, čime povećavamo dostupnost klijentima kojima će na raspolaganju biti dodatne mogućnosti putem kojih mogu stupiti s nama u kontakt.“

Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska posluje u više od 50 prodajnih ureda u cijeloj Hrvatskoj. Trenutno zapošljava 357 zaposlenika koji su svakodnevno na raspolaganju klijentima kojih broje preko 218 tisuća.

Play ponuda
Play ponuda