Play ponuda

S RADOM USKORO KREĆE PRVI DOMAĆI FOND ZA KRIPTOVALUTE: / Bit će izrazito visokog rizika, a sve su pokrenula dvojica Osječana

Image
Foto: Profimedia

'Mi nismo samo prvi hrvatski fond koji podržava ulaganje u kriptovalute nego i jedan od prvih u široj regiji.

24.5.2020.
8:20
Profimedia
Play ponuda

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) izdala je odobrenje društvu Griffon Asset Management za pokretanje investicijskog fonda koji ulaže u kriptoimovinu. To je prvi domaći investicijski fond specijaliziran za ulaganje u bitcoin i imat će izrazito visok rizik za ulagatelje.

Glas Slavonije piše da je sjedište tog fonda u Osijeku i iza njega stoje Osječani - osnivač društva Tomislav Šerić te član Uprave Srđan Kovačević. Šerić je bio direktor osječkog BIOS-a, a potom član i predsjednik Uprave HEP-a. Kovačević je bio predsjednik dvaju investicijskih fondova, a sada je direktor startupa koji je dizajnirao i proizveo naočale kojima korisnik može svijet promatrati kroz perspektivu drona kojim upravlja. Treći član Uprave je Feđa Krivošić osoba s dugogodišnjim iskustvom u fondovskoj industriji u SAD-u.

Image
OVO JE NAJVREDNIJA KRIPTOVALUTA NA SVIJETU: /

Ako ste kupili samo jedan bitcoin postat ćete bogati

Image
OVO JE NAJVREDNIJA KRIPTOVALUTA NA SVIJETU: /

Ako ste kupili samo jedan bitcoin postat ćete bogati

Među prvima u široj regiji

"Svijet sve više prepoznaje kriptovalute kao novu klasu imovine, te u tom smislu prilagođava i regulativu. Bez obzira na cijeli taj proces, razvoj kriptovaluta još uvijek je u svom samom početku. Mi nismo samo prvi hrvatski fond koji podržava ulaganje u kriptovalute nego i jedan od prvih u široj regiji. To smo uspjeli zahvaljujući našem dubinskom poznavanju tog tržišta i činjenici da je Hanfa kao regulator bio i regulatorno i tehnički osposobljen udovoljiti zahtjevima koje je postavila EU regulativa. Time je omogućena jedna od rijetkih prilika da se s lokalne razine, iz Hrvatske, a ovaj put i iz Osijeka, može ravnopravno sudjelovati na svjetskoj razini, i to u samim početcima nastajanja jednog takvog tržišta", kazao je Šerić za Glas Slavonije.

Ulaganje visokog rizika

Fond je, naglašava Šerić, namijenjen isključivo profesionalnim i kvalificiranim investitorima te je visokorizičan.

"Mnogim od profesionalnih investitora naš fond prvi put omogućava izloženost ovoj vrsti imovine. To obuhvaća i mirovinske fondove, kojima, uz činjenicu da imaju svoja pravila te uz svu njihovu kompleksnost, kriptovalute predstavljaju potpuno novu vrstu imovine u koju je moguće ulagati", napominje Šerić.

Play ponuda
Play ponuda