Play ponuda

RIMAC BLIZU PREUZIMANJA BUGATTIJA, OGLASIO SE ŠEF PORSCHEA: / 'Intenzivno razmišljamo, ta dva brenda se uklapaju...'

Image

Tvrtka Rimac automobili iz Svete Nedelje sve je bliže preuzimanju talijanskog Bugattija, o čemu se već govorilo u rujnu prošle godine

21.2.2021.
17:31
Play ponuda

Rimac Automobili i Volkswagenova marka superautomobila Bugatti dobar su par u tehnološkom smislu, rekao je Oliver Blume, direktor Porschea za njemački Automobilwoche, prenosi Reuters. Tom izjavom ponovno je probuđena nada da bi Rimac zaista mogao preuzeti Bugatti, o čemu se priča već nekoliko mjeseci.

Image
OVO BI MOGLO ODJEKNUTI - RIMAC PREUZIMA BUGATTI? /

Ugledni britanski list tvrdi da je ovaj posao vrlo blizu; oglasili se iz Rimca

Image
OVO BI MOGLO ODJEKNUTI - RIMAC PREUZIMA BUGATTI? /

Ugledni britanski list tvrdi da je ovaj posao vrlo blizu; oglasili se iz Rimca

'Rimac bi mogao odigrati značajnu ulogu'

Britanski automobilski časopis Car Magazine prošle je godine ovdje izvijestio da je Volkswagen na pragu prodaje Bugattija Rimac automobilima. U zamjenu za to, Porsche AG, također u vlasništvu Volkswagena, podići će 15,5 posto udjela u svom vlasništvu u Rimac Automobilima, piše CarMagazine.

"U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju", izjavio je Blume.

Odluka u prvoj polovici ove godine

"Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Vjerujem da će grupa o tome odlučiti u prvoj polovici godine", dodao je Blume, koji također sjedi u upravi matičnog Volkswagena AG.

U rujnu prošle godine objavljeno je da Volkswagen grupa navodno planira svoju marku prestižnih hiperautomobila Bugatti prepustiti Rimac Automobilima, a CarMagazine tada je objavio da su izvršni direktori Volkswagena odobrili tu transakciju te čekaju konačno odobrenje nadzornog odbora. Iz Rimac Automobila tada nisu, kako su rekli, htjeli "komentirati spekulacije".

Bugatti je, kako je u runu pisao Car Magazine, bio "omiljena igračka" bivšeg šefa Volkswagena Ferdinanda Piecha koji je 2015. godine napustio kompaniju, a Volkswagen navodno više ne želi trošiti veliki novac na tzv. "hobi brendove".

Play ponuda
Play ponuda