Dečki iz Hrvatske oduševili poznatog investitora

U Zagrebu je u srijedu održana prva tehnološka konferencija Geeks on a Plane, u kojoj se 20 regionalnih mladih tvrtki borilo za pažnju najpoznatijeg američkog ulagača u tehnološke projekte.

27.9.2012.
6:46
VOYO logo

U oštroj konkurenciji 20 regionalnih startupa, pobjedu na konferenciji Geek on a Plane Zagreb odnijeli su startupi WhoAPI, Salespod i Rimac automobili. Najviše simpatija najpoznatijeg svjetskog ulagača u visokotehnološke projekte Davea McClurea je osvojio WhoAPI, poslovna internetska usluga koja onima koji rade vlastite aplikacije omogućava nesmetano pretraživanje domena itd...

WhoAPI su izradili Riječani Goran Duškić i Edi Budimilić, a kako piše Netokracija.com, McClure je kazao kako njihova tvrtka može činiti temelj interneta uopće, a sviđa mu se i što se radi i o razvoju API projekta. Smatra kako bi upravo ova riječka tvrtka mogla biti 'sljedeći Twillio', što je prijašnjoj 500 Startupsova investicija koja brzo raste kako bi developerima mobilnih aplikacija omogućila integraciju poziva i SMS poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par savjeta budućim poduzetnicima

Inače, McClure je okupljenima na konferenciji dao par savjeta, kazavši kako je tržište puno otvorenije nego nekad i nije teško doći do informacija, što pomaže mladim startupima tako da nisu u zaostatku samo zato što su iz JI Europe.

"Ne treba misliti da zbog toga što niste u Silicijskoj dolini nikad nećete dobiti investicije. Ono što je prednost u Silicijskoj dolini jest što su svi jako entuzijastični i imaju pozitivni stav, što je jako dobro. Treba se koncentrirati na tržište. Ideje su zanimljive, ali ne treba se žuriti s 'pitchanjem' bez prototipa. Ne treba govoriti o budućnosti, već govoriti o stvarima koje rade ili su već napravili. Ako samo izlažete planove, izgubim interes", kazao je McClure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo