"Iako su mi drugi pričali kakav je sezonski posao na moru, čini se da sam trebao to iskušati na vlastitoj koži da bih shvatio da to više nikada, nikada neću ponoviti", kaže 20-godišnji Damir Vavetić iz Bilja.
Mladi Slavonac dva i pol mjeseca proveo je radeći kao pomoćni kuhar u jednom restoranu u gradu Pagu. Čim je došao shvatio je da tijekom dana neće imati stanku, a rad u maloj kuhinji bez ventilacije potpuno ga je iscrpio.
Čistio i po 10 kg ribe
"Čistio sam friteze, mijenjao ulje, rezao i čistio povrće za dekoracije, a dnevno sam nerijetko čistio i po deset kilograma ribe! Uz znanje, ondje je potrebna i spretnost, čega mi nije nedostajalo, no budući da sam ondje radio od 11 do 24 sata svakoga dana, sve me je jako iscrpljivalo! Već u prvom satu rada i kolega i ja bili smo mokri do gole kože, a neprestan rad bez adekvatnog odmora iscrpio nam je i imunitet", ispričao je Damir za Glas Slavonije. Nadam se da ću u Osijeku pronaći barem i manje plaćen posao, ali manje stresan.
Zdravlje ga prisilio da da otkaz
Nakon dva i pol mjeseca loše zdravstveno stanje natjeralo ga je da da otkaz. Povratak kući pratila je povišena temperatura, velika mučnina i opći pad imuniteta. Bilo je to dovoljno da liječnici posumnjaju u hepatitis.
"Ne znači da bi netko prošao kao ja, no nadam se da ću u Osijeku pronaći barem i manje plaćen posao, ali manje stresan", kaže Damir, koji tek čeka preciznu liječničku dijagnozu. U međuvremenu se prijavio na Zavod za zapošljavanje i nada se poslu geodeta, za koji se i školovao.
Vezani članci:
arti-201109290726006 arti-201109170326006 arti-201108160434006 arti-201108090341006