Povećali ste vjerojatnost fatalnih avionskih nesreća!

5.12.2011.
15:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP) 6. prosinca u 15 sati ispred sjedišta Agencije za civilno zrakoplovstvo u Zagrebu održat će prosvjed upozorenja pod nazivom "Sigurnost odmah! Piloti nemaju sto dana za čekanje". Na prosvjedu će piloti zatražiti hitnu promjenu ranijih odluka Agencije vezanih uz mogućnost produljenja radnog vremena pilota i kabinskog osoblja, koje, kažu, doprinose smanjenju sigurnosti putnika, letačkog osoblja i zrakoplova u Hrvatskoj.

"Hrvatska je i do sada imala izrazito liberalne sigurnosne standarde, znatno ispod mnogih europskih i svjetskih zemalja, a spornim odlukama Agencije razina sigurnosti dodatno je spuštena pa su sada piloti prisiljeni odraditi čak četiri leta uz samo 3 sata noćnog odmora na raspolaganju.

Povećava se vjerojatnost fatalnih nesreća

Primjenom tih pravila vjerojatnost fatalnih nesreća postaje višestruko veća, a piloti su prisiljeni raditi u stanju umora istovjetnom onom u kojem bi bili da popiju četiri puta više od zakonom dozvoljene količine alkohola pri letenju. HSPP i ECA (Europska udruga pilota) više navrata su tražili promjenu spornih odluka Agencije, no do sada nije bilo nikakvog uspjeha", navodi se u priopćenju

Na skupu koji je najavljen za utorak govorit će i predsjednik Europske udruge pilota Nico Voorbach, a uz članove Hrvatskog sindikata prometnih pilota, prosvjedu će prisustvovati i predstavnici Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ), Samostalnog strukovnog sindikata aviomehaničara Hrvatske (SSSAH), Hrvatskog sindikata kontrolora letenja (HSSKL) i Novog sindikata.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali