KAKO JE TO MOGUĆE? / Postoji nevjerojatno jednostavan način kako zaraditi na promjeni eura: Pogledajte što točno treba napraviti

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Na tisuću eura može se zaraditi čak 15, a jedini preduvjet je da imate eure u gotovini i nešto vremena

20.12.2022.
10:11
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Poznati matematičar Toni Milun je izračunao kako je prelazak s kune na euro odlična prilika za zaraditi nešto novca ako pronađete mjenjačnicu koja će vam po povoljnom tečaju promijeniti eure u kune. Ako se pitate što ćete s kunama koje nećete stići potrošiti, Milun nudi vrlo jednostavno rješenje – položit ćete ih na banku i 1. siječnja 2023., kad se na njih automatski primijeni fiksni tečaj – zaraditi!

'Zakon ponude i potražnje na djelu'

“Ako imate doma eure koji vam ne trebaju do Nove godine, možete zaraditi ako ih promijenite u mjenjačnici za kune. Kako je to moguće? Moguće je jer su trenutno u mjenjačnicama i kupovni i prodajni tečaj EUR/HRK iznad srednjeg tečaja. Ovo je školski primjer zakona ponude i potražnje na djelu”, objasnio je Milun na svojoj Facebook stranici “S Milunom do milijuna”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to funkcionira? “Ako imate malo viška vremena i, primjerice, 1000 eura u gotovini koji vam ne trebaju do Nove godine idite u mjenjačnicu i kupite kune. Dobit ćete 7600 kuna. I onda ih položite na tekući račun i automatski će se 1. siječnja konvertirati u eure po fiksnom tečaju 7,5345 i za njih ćete dobiti 1008,69 eura. Zarada 8,69 eura ili oko 65,50 kuna. Priča se da je u nekim mjenjačnicama kupovni tečaj čak 7,65. Tada je zarada na 1000 eura veća od 15 eura”, tvrdi Milun.

Također dodaje kako je u petak srednji HNB-ov tečaj bio 7,5343, a na slici ponude jedne mjenjačnice kupovni 7,60, a prodajni 7,85. Objašnjava da je to zbog ponude i potražnje, odnosno potražnje za eurima jer su ljudi spremni plaćati čak 7,85 kn za euro. Zato su i mjenjačnice u potražnji za eurima spremne platiti iznad srednjeg tečaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo