Play ponuda

FANTASTIČAN POSAO TEŽAK 600 MILIJUNA KUNA: / Rimac i Pininfarina rade na novom električnom automobilu

Image
Foto: Rimac Automobili

Mate Rimac i tvrtka Automobili Pininfarina rade na novom električnom automobilu, a njegov izlazak na svjetlo dana najavljuju već za iduću godinu

28.9.2018.
12:18
Rimac Automobili
Play ponuda

Rimac automobili surađivat će s tvrtkom Automobili Pininfarina na razvoju njihovog prvog električnog automobila PF0, objavljeno je u petak na stranicama tvrtke na kojima se također navodi kako je ugovor dvaju proizvođača težak 600 milijuna kuna.

Rimac će time osigurati još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji kojem će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav.

"Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil - PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila", poručio je Mate Rimac.

Na svjetlo dana izlazi iduće godine

Izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina Michael Perschke suradnju je, pak prokomentirao riječima: "znao sam da on i njegov tim u Rimcu mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0."

Galerija

Image

RIMAC IZLOŽIO SVOJE REMEK-DJELO: Na zagrebačkom trgu uzdahe u ovom trenutku mami nevjerojatni C_Two

Image

RIMAC IZLOŽIO SVOJE REMEK-DJELO: Na zagrebačkom trgu uzdahe u ovom trenutku mami nevjerojatni C_Two

Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi. Najavljeni PF0 bit će otkriven 2019. godine.

Play ponuda
Play ponuda