Play ponuda

VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE KORISNIKE AMERICAN EXPRESSA: / Od sljedeće godine kartice vam više ne vrijede, evo što vas čeka

Image
Foto: Igor Šoban / PIXSELL

Do kraja godine, dakle, svih 500 tisuća korisnika American Expressa u Hrvatskoj trebalo bi dobiti nove kartice

12.9.2019.
9:48
Igor Šoban / PIXSELL
Play ponuda

Već se otprije zna da je American Express uglavnom odustao od europskog tržišta zbog novih pravila o franšiznom poslovanju. U Hrvatskoj je PBZ Card izgubio licenciju na izdavanje American Expressa, najpopularnije kreditne kartice među ovdašnjim korisnicima. Do kraja godine svih pola milijuna korisnika American Expressa u Hrvatskoj trebalo bi dobiti nove kartice, piše Index.hr.

Budući da je riječ o velikom broju kartica, neće ih dobiti svi odjednom. Do kraja godine dobit će Visa Premium karticu koja će se koristiti na jednak način i pod istim uvjetima kao dosadašnji American Express.

Image
VAŽNA VIJEST ZA KORISNIKE AMERICAN EXPRESSA: /

PBZ objavio što će se dogoditi s njihovim kreditnim karticama

Image
VAŽNA VIJEST ZA KORISNIKE AMERICAN EXPRESSA: /

PBZ objavio što će se dogoditi s njihovim kreditnim karticama

Od 31. prosinca Visa Premium kartica umjesto Amexa

Dio korisnika već je dobio te Visa Premium kartice kao i PIN-ove za njihovo korištenje. Korisnici mogu tu karticu odmah početi koristiti, a staru Amexovu karticu prerezati kako je do 31. prosinca netko ne bi zloupotrijebio. Bez obzira na zamjenu kartice, korisnici neće morati sve svoje obveze podmiriti do kraja godine. Računi za popularnu kupnju na rate i dalje će im stizati kao i dosad tako da nitko ne mora strahovati da će na kraju godine odjednom morati platiti ono što je kupio na više rata, piše Index.

Od 31. prosinca nijedna Amex kartica koju je izdao PBZ Card više neće vrijediti, a to se odnosi i na one na kojima je naveden dulji rok.

"U razdoblju od dobivanja nove Premium Visa kartice pa do 31. prosinca 2019., do kada vrijede postojeće American Express kartice, korisnici mogu paralelno koristiti postojeću American Express karticu i novu Premium Visa karticu, ako to žele. Nakon 31. prosinca 2019. korisnici će moći koristiti samo novu Premium Visa karticu", kazali su u PBZ Cardu.

Nakon tog datuma trgovci koji to žele i dalje će moći prihvaćati American Express kartice stranih izdavatelja.

Play ponuda
Play ponuda