Play ponuda

OVO BI MOGLO ODJEKNUTI - RIMAC PREUZIMA BUGATTI? / Ugledni britanski list tvrdi da je ovaj posao vrlo blizu; oglasili se iz Rimca

Image
Foto: Pixsell/Profimedia

Car Magazine piše da se Rimac sprema preuzeti Bugatti od Volkswagena

17.9.2020.
13:09
Pixsell/Profimedia
Play ponuda

Rimac Automobili mogli bi preuzeti Buggati od Volkswagen grupe, piše Car Magazin. U zamjenu za to Porsche bi trebao dobiti veći udio u Rimac Automobilima koje Car Magazine naziva europskim odgovorom Tesli.

Volkswagen grupa navodno planira svoju marku prestižnih hiperautomobila Bugatti prepustiti kompaniji Rimac Automobili, koja je već poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Koenigsegg, Hyundai i slični, piše britanski automobilski list Car Magazine i poziva se na neimenovane izvore

Car Magazin dodaje da su izvršni direktori Volkswagena odobrili ovu transakciju prošlog tjedna te da se još čeka konačno odobrenje nadzornog odbora.

Volkswagen više ne želi trošiti na 'hobi brendove'

Čini se da će dio Bugattija i dalje ostati pod kontrolom Volkswagena, pogotovo jer i Porsche kao dio Volkswagen grupe ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima. Najavljuje se i da bi Porsche uskoro trebao uzeti veći udio u Rimac Automobilima.

Iz Rimac Automobila, Volkswagena i Bugattija zasad odbijaju komentirati ovu informaciju. "Ne možemo komentirati spekulacije", komentar je iz tvrtke Rimac Automobili na informaciju da će ta domaća tvrtka iz Svete Nedelje preuzeti čuveni Bugatti, javlja Hina.

Car Magazine navodi kako je Bugatti bio "omiljena igračka" bivšeg šefa Volkswagena Ferdinanda Piecha te kako u njegovo doba ovakva transakcija nikad ne bi bila odobrena. No, Piech je 2015. godine napustio Volkswagen, a umro je četiri godine nakon toga.

Porsche uključen u priču

Volkswagen tako, piše spomenuti list, više ne želi trošiti veliki novac na tzv.- "hobi brendove" te umjesto toga svi resursi moraju biti upućeni u veliki investicijski program koji se bavi budućnošću industrije - elektrifikacijom, digitalizacijom i autonomnom vožnjom.

No, obitelj Piech i dalje kontrolira 50 posto vlasničkog udjela u Volkswagenu, pa će tako kompanija u ovoj odluci morati zadržati i njihovu podršku. Car Magazine piše kako će to napraviti tako da će njihov omiljeni brend Porsche staviti u srce ove transakcije.

Image
MATE RIMAC POMOGAO JE PORSCHEU DA DOĐE U HRVATSKU, A SAD PORUČUJE: /

'Vjerujem da će toga biti još'

Image
MATE RIMAC POMOGAO JE PORSCHEU DA DOĐE U HRVATSKU, A SAD PORUČUJE: /

'Vjerujem da će toga biti još'

Play ponuda
Play ponuda