Play ponuda

Nove napetosti između Hrvatske i Slovenije

shimmer fallback

Ministrica Pusić otkrila je kako se banka u Baselu proglasila nemjerodavnom za rješavanje problema prenesene štednje Ljubljanske banke. Njen kolega Erjavec tvrdi: to nigdje ne piše.

4.9.2013.
7:38
Play ponuda

Banka za međunarodna poravnanja u Baselu ponovo se proglasila nemjerodavnom za rješavanje problema prenesene štednje Ljubljanske banke, otkrila je novinarima potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Iz Bleda, gdje sudjeluje na Međunarodnom starteškom forumu, poručila je kako se pregovori financijskih stručnjaka nastavljaju.

"Što se tiče nas, a uvjerena sam i slovenske strane postoji dobra volja da sjednemo i razgovaramo o mogućim načinima rješenja tog problema. Imamo dovoljno vremena da pronađemo rješenje", poručila je Pusić.

Novi sastanak u 10. mjesecu

I jedna i druga strana žele razgovarati i rješavati taj problem, kazala je Pusić i najavljuje sastanak u Hrvatskoj. "I ministar Erjavec i ja smo razgovarali o tome kada da sjednemo zajedno i počnemo razgovor o mogućim drugim formama rješavanja tog problema. Dogovorili smo da bi to bilo u 10. mjesecu, zajedno s financijskim stručnjacima u Hrvatskoj", kazala je Pusić.

No, istovremeno je slovenski šef diplomacije Karl Erjavec novinarima poručio kako su interpretacije odgovora iz Bazela dijametralno suprotne. "Nigdje ne piše da se Bazelska banka proglasila ne nadležnom i mi ćemo nastaviti postupak u skladu s memorandumom i u okviru sukcesije tražiti rješenje", poručio je Erjavec.

Play ponuda
Play ponuda