Nisu ni znali da imaju dug, a na adresu im stigle skupe ovrhe

27.12.2013.
13:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Koliko će građanin platiti poreza godišnje na cestovna motorna vozila ovisi o snazi motora iskazanoj u kilovatima i starosti vozila, a iznosi se kreću od 200 do 1.500 kuna za automobile i od 50 do 1.200 kuna za motocikle.

Uglavnom je riječ o malim iznosima u kojima su troškovi ovrhe viši nego iznos dugovanja sa zateznim kamatama. Za pomoć Glasu Slavonije obratio se i V. K. (podaci poznati redakciji) koji ima dugovanje u iznosu od 100,07 kuna, a koje se sastoji od 80 kuna glavnice te 20,07 kuna zateznih kamata do 11. prosinca 2013.

Nije ni znao da ima dug

''I ne znam da imam dugovanje od 100 kuna, a stiglo mi je rješenje o ovrsi, pa sada dugovanje više nije 100 kuna nego 300 plus 10 kuna poštarine za dvije uplatnice i nema kraja veselju'', ispričao je čitatelj.

Rješenjem su određeni i troškovi ovrhe u iznosu od 200 kuna koji se uplaćuju na navedeni broj računa, a žalba ne odgađa izvršenje rješenja.

''Kome se žaliti? Da bih uložio žalbu, moram platiti dodatnih 50 kuna upravne pristojbe i žaliti se Ministarstvu financija, samostalnom sektoru za drugostupanjski upravni postupak, Službi za drugostupanjski porezni postupak u Zagrebu. Ne znam što da radim, da u kuvertu stavim 50 kuna ili da kupim administrativnu markicu, jer ne piše jasno'', objasnio je.

Rok od osam dana

No, Snježana Raguž, pročelnica Upravnog odjela za javne financije Osječko-baranjske županije, objasnila je da nije sve tako crno te da postoji i olakotna okolnost.

''Svima onima koji u roku od osam dana od primitka rješenja plate porezni dug, porezno tijelo obustavit će ovršni postupak, a porezni obveznici neće snositi troškove ovrhe u iznosu od 200 kuna, koji je najmanji zakonski propisan trošak ovrhe'', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

http://www.glas-slavonije.hr/220961/4/Naplata-poreza-na-vozila-Ako-u-8-dana-platite-dug-nece-biti-ovrhe

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali