NIKAD U POVIJESTI CIJENA DIONICE FACEBOOKA NIJE OVAKO OŠTRO PALA: / Zuckerberg u jednom danu izgubio 15 milijardi dolara

Cijena dionice Facebooka pala je za 19 posto, na 176 dolara.

27.7.2018.
10:02
afp
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog oštrog pada cijene dionice Facebooka, izvršni direktor i osnivač te društvene mreže MarkZuckerberg izgubio je u četvrtak više od 15 milijardi dolara na vrijednosti svojih dionica, pa je skliznuo s četvrtog na šesto mjesto najbogatijih u svijetu.

Cijena dionice Facebooka pala je za 19 posto, na 176 dolara, što je i najveći pad cijene u povijesti te društvene mreže. Kompanija je zbog toga izgubila na tržišnoj vrijednosti za čak 100 milijardi dolara.

Nagađa se da je Zuckerbergova ukupna imovina tako pala na 67 milijardi dolara. Tako se sad na listi najbogatijih ljudi svijeta ispred osnivača Facebooka nalaze JeffBezos, BillGates, BernardArnault, WarrenBuffett te AmancioOrtega.

Pad cijena dionica Facebooka posljedica je upozorenja da će rast njegovih prihoda usporiti u drugoj polovini godine, a da će u idućoj godini troškovi poslovanja tvrtke rasti brže od prihoda jer će se više investirati u sigurnost korisničkih podataka i bolje pratiti sadržaji koje korisnici stavljaju na mrežu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali