Play ponuda

Na rasprodaji Pašalićevi stanovi

shimmer fallback

Tvrtka Kapital konzalting u vlasništvu Ivića Pašalića ponovno je spustila cijene stanova u zagrebačkom naselju Odra. Cijene su pale s 2.000 na 1.

10.8.2010.
15:52
Play ponuda

Stanovi su sada uključeni i u posebnu akcijsku ponudu Hypo banke s kamatom od 5,5 posto, fiksnom u prve dvije godine vraćanja te uz poček od šest mjeseci.

Pašalić, koji je za naselje s oko 350 stanova podigao kredite od gotovo 200 milijuna kuna, već je ranije spustio cijenu stanova. Nakon prvih poteškoća s prodajom, kvadrat stana pojeftinio je na 1.900 eura, a slijedio je projekt najma stanova s pravom kupnje po cijeni od 1.800 eura za kvadrat, piše Business.hr.

Hypo banka, glavni kreditor, već mu je nekoliko puta reprogramira kredit, ali prodaja i dalje stoji.

Poslovno izvješće Kapital konzaltinga za 2009. otkriva alarmantnu situaciju - vrijednost zaliha, odnosno neprodanih stanova, iznosi gotovo 203 milijuna kuna, čime se gotovo izjednačila s visinom kreditnih obveza tvrtke.

Usto, izvješće revizora otkriva i problematične stavke u bilanci – naplata nije izvjesna za čak 9,3 milijuna kuna iskazanih potraživanja na ime danih zajmova, a nije izgledna ni naplata od 479 tisuća kuna potraživanja od kupaca.

Da je situacija ozbiljna najbolje potvrđuje činjenica da Hypo banka nudi dodatne pogodnosti prilikom kreditiranja kupnje stana u tom naselju. Prodajni menadžer Kapital konzaltinga Ivan Križanec potvrdio je da se zainteresiranim kupcima krediti odobravaju "ekspresno", uz niz pogodnosti.

Sama Hypo banka u Odri nudi 70 svojih stanova.

U Kapital konzaltingu nisu željeli otkriti koliko je ostalo neprodanih stanova.

Play ponuda
Play ponuda