Na prodaju ponuđeno četiri posto dionica MOL-a?!

Na prodaju je navodno ponuđeno 4,28 milijuna dionica mađarske naftne grupe MOL, a prodavač zasad nije poznat, navode mađarski mediji.

26.6.2014.
14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Paket ponuđen na prodaju odgovara četiri posto MOL-ovih trezorskih dionica a prodaje se posredstvom banke Citigroup po cijeni između 11.800 i 12.200 mađarskih forinta, prenosi internetski portal Portfolio.hu.

Prodavač nije poznat, a u Portfolio.hu spekuliraju da je riječ o kompanijama Dana Gas i Crescent Petroleum. Ime Dana Gas poznato je mađarskim investitorima, budući da je ta bliskoistočna energetska kompanija u veljači prošle godine prodala 1,6 posto udjela u MOL-u, što je izazvalo oscilacije u cijeni dionica mađarske naftne grupe. Sada imaju 1,4 posto udjela u MOL-u. Crescent Petroleum iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima udio od tri posto.

Vrijednost paketa dionica mogla bi se kretati između 50 i 52 milijarde mađarskih forinti (163 do 170 milijuna eura), dodaje se u izvješću.

Negativan utjecaj na tržište

Transakcija će vjerojatno negativno utjecati na tržište jer čak i ako dionice budu prodane po najvišoj navedenoj cijeni, to bi odgovaralo popustu od oko 700 mađarskih forinta po dionici u odnosu na jučerašnje zatvaranje tržišta.

Još nema informacija je li prodaja zaključena ili je još u tijeku.

MOL-ova je dionica u prijepodnevnoj trgovini na Budimpeštanskoj burzi oslabjela pet posto, što je njezin najveći pad od veljače prošle godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali