Play ponuda

LISTA ZA 2015.: / Ovo je 10 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu

Image
Foto: Pixsell, Borna Filić

Najmoćnija žena u hrvatskom biznisu za 2015. jest predsjednica Uprave Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević, objavljeno je u sklopu konferencije "Žene u biznisu" časopisa Lider.

3.12.2015.
19:03
Pixsell, Borna Filić
Play ponuda

"Nakon što je 10 godina nosila titulu najmoćnije žene u hrvatskom biznisu, Ljerki Puljić, članici Nadzornog odbora Agrokora, ove je godine uručeno posebno priznanje. Već se godinama kao najmoćnija žena u hrvatskom biznisu nameće Ljerka Puljić pa smo se dogovorili s njom da ove godine bude izvan konkurencije i dobije posebno priznanje za desetu obljetnicu bivanja na vrhu naše liste", istaknula je Manuela Tašler, zamjenica glavnog urednika Lidera na samom početku dodjele, prenosi HRT.

shimmer fallback
shimmer fallback

Druga je na listi najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu Ana Stojić Deban, donedavna predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga. Na trećem je mjestu Iva Balent, kći vlasnika Agrokora koja je postupno napredovala u obiteljskoj tvrtki, a danas upravlja najvećim marketinškim proračunom u Hrvatskoj. Četvrta na Liderovoj listi je Anita Letica koja je karijeru gradila u farmaciji, a onda je 2008. otišla u duhansku industriju te ove godine zasjela na čelo tvrtke Phillip Morris Zagreb.

shimmer fallback
shimmer fallback

Slijedi Mladenka Grgić, predsjednica Nadzornog odbora osiguravateljske kuće Euroherc koja je sa suprugom izgradila poslovni sustav Agram. Šesta na listi najmoćnijih je Tea Martinčić koja je karijeru gradila u bankarskoj industriji, u kojoj je i danas kao šefica u Hypo Alpe-Adria banci i jedina žena na čelu jedne od većih banaka u Hrvatskoj. Sedmo mjesto zauzela je Lada Tedeschi Fiorio koja drži nadzorničku poziciju kao zamjenica predsjednika NO-a u Atlantic Grupi.

shimmer fallback
shimmer fallback

Vedrana Jelušić Kašić, predsjednica Uprave EBRD-a s međunarodnim iskustvom, našla se na osmome mjestu, a slijedi Malin Elisabeth Holmberg, predsjednica Uprave Tele 2 Hrvatske. Deseto mjesto na Liderovoj listi najmoćnijih zauzela je predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, prva žena na čelnoj poziciji u povijesti te udruge te predsjednica Uprave Tehnomonta, javlja HRT.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda