Koji automobili najviše privlače Hrvate?

Prodaja u siječnju 2011, daje nadu u oporavak tržišta u Hrvatskoj. Prodano je ukupno 3.315 novih automobila, što je 27,4 posto više nego lani u siječnju.

8.2.2011.
18:50

Prema službenim podacima Promocije Plus, Renault je u siječnju prodao u Hrvatskoj ukupno 354 automobila i plasirao se na prvo mjesto tržišne ljestvice, s udjelom od 10,6 posto od ukupnog broja registracija. Dobre rezultate može zahvaliti modelima Megane, Clio i Fluence.

Tijekom siječnja ukupno je prodano 3.315 novih automobila, što je 27,4 posto više nego u siječnju 2010. No, prerano je još govoriti o oporavku tržišta. S obzirom na to da se ovdje zapravo "broje" novoregistrirani automobili, moguće je da je određen broj ovih vozila prodan lani, u prosincu, a da je registracija obavljena u siječnju. Također, prodaja flote vozila mogla je dati lažnu sliku oporavka tržišta. Valja, dakle, pričekati rezultate od veljače kako bismo mogli reći jesmo li napokon na tragu oporavka ili nam prije njega ipak predstoji stagnacija.

Pogledamo li, pak, automobile novoregistrirane tijekom siječnja, iza prvoplasiranog Renaulta smjestio se Volkswagen sa 296 automobila. Dosadašnji vladar tržišta Opel na trećem je mjestu sa 289 novoregistriranih automobila. U Top 10 slijede redom Škoda, Peugeot, Hyundai, Chevrolet, Citroen, Ford i Dacia. Luksuznim segmentom vlada Audi sa 74 prodana primjerka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali