Pokrenula vlastiti posao i proširila ga diljem Istre kad je bilo najgore
Odluka Alide Vadanjel da napusti poslodavca kako bi pokazala svoje slastičarsko umijeće bila je pun pogodak.
Slastičarka Alida Vadanjel iz Pazina vlastiti je posao pokrenula krajem 2006., nakon što je napustila dotadašnjeg poslodavca. Osluškivala je, kaže, potrebe oko ljudi oko sebe i shvatila da žene više nemju vremena pripremati domaće kolače. I potom odlučila svoj rad utemeljiti baš na domaćim receptima, piše Poslovni dnevnik.
Početak je, kaže, bilo težak jer se trebalo uhvatiti u koštac s administrativnim poslovima i obvezama, no činjenica da su kupci dobro reagirali na njene domaće torte i kolače gurala ju je korak po korak sve dalje. Isprva su slastice prodavali u dvije trgovine u Pazinu, a potom pokrenuli i vlastitu slastičarnu. S tim je i broj zapslenih rastao. Startali su s dvoje, dok ih je danas šest.
"Kad smo počeli raditi, opskrbljivali smo tek dvije trgovine našim proizvodima i ostale kupce ponaosob, većinom iz središnje Istre. Ubrzo smo shvatili da trebamo otvoriti vlastito prodajno mjesto kako bismo zadovoljili potrebe tržišta, a ta odluka se pokazala odličnom jer nam se te godine proizvodnja udvostručila pa smo povećali i broj zaposlenih za dvije djelatnice", pohvalila se Vadanjel.
Ponosna što je proizvodnju proširila usred krize
Ponosna je na to što su u vrijeme krize uspjeli povećati proizvodnju. Napominje da su plasman proizvoda proširili na trgovine u Puli, Labinu i Potpićnu, a tijekom turističke sezone slastice isporučuju i u Medulin. "Već nam je povećan i broj narudžbi vjenčanih torti za ovu sezonu 25 posto u odnosu na 2015., pa s optimizmom koračamo dalje", priča poduzetnica čiji je glavni adut to što poštuje "pravila domaćih ljudi", što znači da proizvodi kolače po tradicionalnoj recepturi s isključivo kuhanim kremama i kvalitetnim sastojcima za biskvite, a torte izgledom prilagođava trendovima.