Slastičarka Alida Vadanjel iz Pazina vlastiti je posao pokrenula krajem 2006., nakon što je napustila dotadašnjeg poslodavca. Osluškivala je, kaže, potrebe oko ljudi oko sebe i shvatila da žene više nemju vremena pripremati domaće kolače. I potom odlučila svoj rad utemeljiti baš na domaćim receptima, piše Poslovni dnevnik.
Početak je, kaže, bilo težak jer se trebalo uhvatiti u koštac s administrativnim poslovima i obvezama, no činjenica da su kupci dobro reagirali na njene domaće torte i kolače gurala ju je korak po korak sve dalje. Isprva su slastice prodavali u dvije trgovine u Pazinu, a potom pokrenuli i vlastitu slastičarnu. S tim je i broj zapslenih rastao. Startali su s dvoje, dok ih je danas šest.
"Kad smo počeli raditi, opskrbljivali smo tek dvije trgovine našim proizvodima i ostale kupce ponaosob, većinom iz središnje Istre. Ubrzo smo shvatili da trebamo otvoriti vlastito prodajno mjesto kako bismo zadovoljili potrebe tržišta, a ta odluka se pokazala odličnom jer nam se te godine proizvodnja udvostručila pa smo povećali i broj zaposlenih za dvije djelatnice", pohvalila se Vadanjel.
Ponosna što je proizvodnju proširila usred krize
Ponosna je na to što su u vrijeme krize uspjeli povećati proizvodnju. Napominje da su plasman proizvoda proširili na trgovine u Puli, Labinu i Potpićnu, a tijekom turističke sezone slastice isporučuju i u Medulin. "Već nam je povećan i broj narudžbi vjenčanih torti za ovu sezonu 25 posto u odnosu na 2015., pa s optimizmom koračamo dalje", priča poduzetnica čiji je glavni adut to što poštuje "pravila domaćih ljudi", što znači da proizvodi kolače po tradicionalnoj recepturi s isključivo kuhanim kremama i kvalitetnim sastojcima za biskvite, a torte izgledom prilagođava trendovima.