Kako u Novu ući s manjim minusom na računu?

Nitko ne želi Novu godinu dočekati razmišljajući o dugovima na karticama.

1.1.2011.
13:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dakle, kako u nadolazećoj godini smanjiti dug na kartici?

Odredite prioritete!

Lijepo je uzeti godišnji odmor i otputovati na skijanje ili bilo gdje drugdje. No, ako se stvarno želite riješiti dugova, ove ćete se godine morati odreći takvih luksuznih ulaganja. Jednostavno, morate posložiti prioritete. Uostalom, uvijek možete kod kuće pogledati filmove i pročitati knjige koje niste imali prilike tijekom godine, a da biste uživali s obitelji ne morate putovati kilometrima daleko od kuće.

Uplatite sve što uštedite!

Sve što uštedite odmah i uplatite kako biste smanjili dug. Sav novac koji biste inače potrošili na nešto što vam nije zaista nužno uplatite na račun, te tako izbjegnite upadanje u napast da ušteđeni novac potrošite na "krpice" ili nešto što vam nije potrebno.

Plaćajte gotovinom!

Stalno ili samo privremeno, ali odlučite se na taj korak! Koliko imate, imate... Ako možete ikako izbjeći plaćanje karticom, učinite to. Ako je to, pak, nemoguće, onda takvo plaćanje smanjite na minimum. Dakle, karticom kupujte samo ono što je najnužnije.

Ne paničarite, riješit ćete se duga!

Svoj dug svest ćete na razumnu mjeru, a jednoga dana ga se i potpuno riješiti. Budete li paničarili nećete si pomoći. Dakle, sjednite, organizirajte se, zapišite gdje sve i koliko možete uštedjeti i počnite od toga. Razmišljajte o svome dugu kao o zadatku koji morate savladati. Jedino tako će vam godina koja je pred vama biti mirna i neopterećena.

Vezani članci:

arti-201012150672006 arti-201012300149006 arti-201012130702006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali