AMERICAN EXPRESS IPAK NE NAPUŠTA HRVATSKU: / Samo odlaze iz PBZ-a, evo što je prava istina o promjeni modela njihovog poslovanja

NOVO: Net.hr se ispričava čitateljima jer smo krivo protumačili priopćenje PBZ-a. Naime, American Express ne napušta Europu, a vjerojatno ni Hrvatsku.

23.1.2018.
12:22
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


PRVA INFORMACIJA: Važna vijest stigla je za sve korisnike kartica American Expressa koji zbog promjena u europskom regulatornom platno-prometnom okviru napušta taj model poslovanja.

Iz Privredne banke Zagreb (PBZ) danas su izvijestili da American Express napušta taj model poslovanja, a korisnici American Express kartica koje je izdao PBZ Card moći će ih koristiti do 31. prosinca 2019. godine.

Otkazuju takav model suradnje u Uniji

"Slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licencnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU-u, zbog čega je otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licencna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama", navodi se u priopćenju.

Ta poslovna odluka American Expressa odnosi se na sve njegove licencne partnere u EU-u, pa tako i PBZ Card, društvo u potpunom vlasništvu PBZ-a.

AMEX prisutan u Hrvatskoj više od 45 godina

S obzirom na činjenicu da je American Express na ovdašnjem tržištu prisutan više od 45 godina te imajući u vidu dugogodišnju, uspješnu poslovnu suradnju s PBZ Grupom, iz PBZ-a poručuju da su u tijeku aktivnosti koje bi korisnicima kartica te kuće i poslovnim partnerima omogućile daljnje nesmetano korištenje svih usluga i uz njih vezanih pogodnosti.

"Korisnici American Express kartica izdanih od PBZ Carda, svoje kartice moći će koristiti do 31. prosinca 2019. godine. O rezultatima navedenih aktivnosti Privredna banka Zagreb d.d. će pravodobno izvijestiti javnost", stoji u priopćenju iz PBZ Carda.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali