Nadzorni odbor Adris grupe u ponedjeljak je usvojio poslovni plan za 2016. godinu i projekciju poslovanja do 2018. godine koja uključuje četiri milijarde kuna ulaganja.

Predsjednik Uprave Adris grupe, Ante Vlahović, kaže kako su planovi ambiciozni, ali ostvarivi jer potražnja u svim poslovima kojima se Adris bavi raste. Vlahović je podsjetio kako je završena strateška transformacija tvrtke, pa se poslovanje i budućnost Adrisa temelji na tri dugoročno održiva posla, turizmu, ribi i osiguranju.

Ujedno je najavio da će u turizam, zdravu hranu i regionalizaciju osiguranja do 2018. godine Adris investirati gotovo četiri milijarde kuna, odnosno prosječno više od milijardu kuna godišnje. "Ove investicije snažna su potpora izvršenju poslovnih planova", istaknuo je Vlahović.

Maistra i Cromaris cvjetaju

Adris je do sada u svoju turističku ponudu, Maistru, uložio 2,5 milijardi kuna, a planira uložiti još 1,6 milijardi kako bi cjelokupna ponuda tvrtke bila na razini 4 i 5 zvjezdica.

Što se ulaganja u Cromaris i proizvodnje ribe tiče, do sada je uloženo 640 milijuna kuna, izgrađeno je novo mrjestilište u Ninu, a prodaja je u šest godina porasla čak šest puta.

Ključna su tržišta hrvatsko i talijansko, a u Cromarisu očekuju da će više od 75 posto prodaje plasirati na inozemna tržišta. U Cromaris će Adris uložiti još 370 milijuna kuna kako bi do 2018. godine dostigli proizvodnju od 10 tisuća tona, priopćeno je iz Adrisa.

RAZVESELI MAMU I VRATI SE DOMA: Ima li ipak nade za mlade u Hrvatskoj?

Najviše novca ide u CO

Što se pak tiče poslovanja Croatia osiguranja, Adris drži da hrvatsko tržište osiguranja ima veliki potencijal rasta. Pritom je posebno istaknut potencijal rasta u životnom i zdravstvenom osiguranju.

U razdoblju od 2016. do 2018. godine Adris će u osiguravateljni posao investirati gotovo dvije milijarde kuna.