IKEA / otkrila kako namjerava još sniziti cijenu svojih proizvoda

Švedski proizvođač namještaja IKEA u utorak je predstavio zeleni projekt ulaganja u obnovljive energije, kojim bi do 2020.

24.10.2012.
8:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

IKEA već ima šest vjetrofarmi u Europi, te 342.000 solarnih ploča na svojim trgovinama i skladištima, što zasad proizvodi 27% njihovih potreba za energijom. Do 2020. godine htjeli bi postati potpuno energetski neovisni i neosjetljivi na promjene cijena energenata, što bi u konačnici trebalo dovesti i do povoljnijih cijena za kupce.

"Znamo i da će nam za 20 godina trebati energija... Prema tome, ako budemo imali vlastite obnovljive izvore energije, imat ćemo i stabilnu cijenu", kazao je Steve Howard, jedan od šefova u IKEA-i. Najavio je i mogućnost da kompanija viškove energije prodaje klijentima.

"Sve naše solarne instalacije isplatit će se za 10 ili manje godina, a trajat će najmanje 20 godina", kazao je još Howard.

Drvo će kupovati samo iz 'preferencijalnih izvora'

Također, u predstavljenom programu People & planet positive, IKEA je odlučila da će do 2017. godine 50 posto drveta kupovati samo iz "preferencijalnih izvora", odnosno centara koji poštuju stroge kriterije očuvanja okoliša. Nadalje, planiraju uzgajati više stabala od potrebnih za proizvodnju, a do 2017. sav pamuk za svoju proizvodnju planiraju kupovati od dobavljača s popisa "Better initiative".

Još ranije kompanija je najavila da će u svojim trgovinama do 2016. izbaciti iz prodaje svu rasvjetu koja nije LED.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali