Play ponuda

HOTEL U DALMATINSKOM GRADIĆU PRODAJE SE ZA 1 KUNU: / Prije devet godina nudili su ga za 10 milijuna

Image
Foto: PIXSELL , Slavko Midžor

Vlasnik hotela u Obrovcu, tvrtka Zrmanja Velebit, 2017. godine završila je u stečaju pa je hotel završio na dražbi Fine, ali u tri kruga nitko se nije javio za kupovinu

18.1.2020.
18:33
PIXSELL , Slavko Midžor
Play ponuda

Nakon što se u tri kruga javne dražbe nitko nije javio za kupnju Hotela Zrmanja u Obrovcu, 14. siječnja krenuo je četvrti krug dražbe i to s početnom cijenom od samo jedne kune, a ovoga puta u nadmetanje će se uključiti sam Grad Obrovac koji je za objekt spreman ponuditi i do 2 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik.

Riječ je o malom hotelu s 27 soba i dva apartmana na tri etaže, koji je svojedobno bio kategoriziran s tri zvjezdice. Nalazi se u središtu grada, na samoj obali rijeke Zrmanje, a ukupne je površine 1508 četvornih metara. Imao je ugostiteljski objekt s terasom i konferencijsku dvoranu za osamdesetak ljudi. Zadnji put je obnovljen 2008. godine, ali je nerentabilno poslovao.

Grad će ponuditi 2 milijuna kuna za hotel

Kada je prvi puta ponuđen na prodaju, govorilo se da bi mogao biti prenamijenjen u dom za umirovljenike. U oglasniku se 2011. godine prodavao za 10 milijuna kuna, a prije godinu dana za 100 eura. Vlasnik hotela, tvrtka Zrmanja Velebit, 2017. godine završila je u stečaju pa je na nekretninama dužnika upisano razlučno pravo u korist PBZ-a, te je hotel završio na dražbi Fine, piše Poslovni dnevnik. Objekt je procijenjen na 6,3 milijuna kuna i u prvom krugu držabe ponuđen je po početnoj cijeni od 4,7 milijuna kuna. Na drugoj dražbi krajem studenog 2019. cijena je pala na 1,59 milijuna kuna, u trećem krugu prodavalo se po 1,6 milijuna kuna, ali nitko se nije javio.

Nadmetanje u ovom krugu najavljeno je za 25. ožujka i trajat će do 7. travnja, a Gradsko vijeće dalo je suglasnost gradonačelniku Obrovca Anti Županu da u ime i za račun Grada sudjeluje u postupku nadmetanja te je ovlašten ponuditi kupoprodajnu cijenu najviše do iznosa od dva milijuna kuna zajedno s jamčevinom.

Play ponuda
Play ponuda