Grade 300 stanova, kvadrat prodaju po tisuću eura

Riječ je o modelu poticane stanogradnje koji nudi najpovoljnije stambene kvadrate na tržištu.

24.9.2012.
11:29
VOYO logo

U riječkom naselju Donja Drenova prošlog je tjedna započela gradnja četiriju zgrada s 80 stanova, čime se u Rijeci nastavlja projekt izgradnje višestambenih građevina po projektu poticane stanogradnje. Stanovi bi trebali biti useljivi početkom 2014. godine, a dom bi u novim zgradama trebali naći neki od 907 Riječana na listi kupaca.

Prema istom modelu POS-a trebale bi se graditi još dvije zgrade sa 120 stanova na Martinkovcu te višestambene građevine u nizu s 90 do 100 stanova na Hostovu bregu. Riječ je o ukupno 300 stanova i investiciji vrijednoj 150 milijuna kuna, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ide provjera liste kupaca

Prosječna cijena po kvadratu je 7.568,69 kuna na Martinkovcu, 7.984,89 kuna na Hostovu bregu te 8.310 kuna na Donjoj Drenovi. Kupci stanova na Donjoj Drenovi u opremi dobivaju etažno plinsko grijanje, PVC stolariju i podne obloge I. klase, a stanovi će biti prilagođeni osobama smanjene pokretljivosti.

Budući da je lista za kupce na Donjoj Drenovi određena prije dvije godine, a radovi su stali zbog neriješenih vlasničkih odnosa oko zemljišta, sad će se ići u provjeru liste da bi se utvrdilo je li netko odustao od liste ili mu se promijenila kreditna sposobnost. Zgrade na Martinkovcu i Hostovu bregu također bi trebale biti gotove do jeseni 2014. godine, piše list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo