DIREKTOR HUP-A UPUTIO SNAŽNU PORUKU VLADI: / 'Smanjite poslodavcima davanja, moramo ljude više plaćati'

'Želimo da država manje novca uzima poslodavcima kako bi ga više ostalo građanima. Naša bruto plaća je prevelika, a neto premala', poručio je direktor HUP-a.

30.3.2018.
21:22
Borna Filic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tržište rada je jedno od područja za koje mi zagovaramo hitnu reformu. Sad vidimo rezultat nečinjenja u tom dijelu promjena tržišta rada", kazao je između ostalog Davor Majetić, glavni direktror Hrvatske udruge poslodavaca, komentirajući činjenice da Hrvati sve češće bježe u inozemstvo zbog malih plaća koje imaju u domovini.

Za hrvatske poslodavce su, napominje pritom, plaće veliki izazov. "Poslodavci koji to mogu danas dižu plaće, ali to nije dovoljno. Ako se obzir uzme da je Hrvatska zemlja malih tvrtki gdje imamo male profite, za daljnje povećanje plaća mi nemamo novca. Tu očekujemo intervenciju države. Želimo da država manje novca uzima poslodavcima kako bi ga više ostalo građanima. Naša bruto plaća je prevelika, a neto premala", kazao je Majetić za Novu TV.

Prema njegovim riječima, država mora smanjiti davanja i parafiskalne namete kako bi poslodavci taj novac mogli pretvoriti u neto plaće. "Moramo plaćati ljude više. Konkurencija je velika, najbolji ljudi će prvi otići i to je naš rizik. Zato kontinuirano radimo s Vladom da se ta davanja poslodavaca državi smanje", dodaje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali