Play ponuda

Dio radnika Leda imat će 50 posto manje plaće

shimmer fallback
6.5.2011.
15:17
Play ponuda

Potvrdio je tu informaciju za Novi list glavni sindikalni povjerenik Leda Denis Paradiš.

"Točno je da nas je Uprava o tome izvjestila, no još ništa nije točno definirano. Kad dobijemo sve na papiru sazvat ćemo Radničko vijeće koje također treba dati svoje mišljenje o sistematizaciji. Iako Radničko vijeće ima samo savjetodavnu ulogu i ne može promjeniti odluku Uprave, iskreno se nadam da se ovakva sistematizacija neće provesti", rekao je Paradiš.

Kako doznaje Novi list od jednog zaposlenika Leda sistematizacija za šezdesetak radnih mjesta odvija se prvenstveno u kanalu prodaje i ići će po principu degradiranja: rukovoditelj prodaje postaje prodajni predstavnik, prodajni predstavnik postaje slagač, slagač postaje vozač itd. Zaposlenici nam kažu da još nisu dobili nikakve papire, samo usmene obavijesti, ali da bi nove ugovore sa znatno nižim plaćama trebali dobiti ovih dana.

Posljednjih desetak godina, kako je kompanija rasla, plaće su se se zaposlenicima Leda uglavnom povećavale, a dobivali su i bonuse. Trenutno, kažu, posluju uspješno i posla svakim danom imaju sve više. Ledo je jedna od perjanica koncerna Agrokor, u vlasništvu Ivice Todorića. Tržišni udio Leda kreće se već godinama oko 80 posto. Ipak, Ledo je jedina tvrtka iz sastava Agrokora koja je prvi kvartal završila u minusu. I prihodi i rashodi te kompanije pali su nešto više od tri posto, a gubitak je smanjen na 6,8 sa lanjskih 7,7 milijuna kuna gubitka.

Iz koncerna Agrokor su, pak, poručili: "Točna je informacija da u Ledu dolazi do nove reorganizacije i nove sistematizacije određenih radnih mjesta. No, u novom sustavu plaće će za ukupan broj biti veće".

Vezani članci:

arti-201102170089006 arti-201011260051006

Play ponuda
Play ponuda