'Slijedim djedovu formulu - ulaži pametno, ne luduj'

Lukšići su u Hrvatskoj dosad, od 1994. godine kada se Androniko Lukšić odazvao poozivu Franje Tuđmana da se dijaspora vrati u domovinu, uložili otprilike 600 milijuna eura.

26.9.2012.
16:38
VOYO logo

Unuk Andronika Lukšića, 29-godišnji biznismen Davor Lukšić, preuzeo je obiteljski posao u Hrvatskoj nakon završenih studija i rada u New Yorku i Londonu. U intervjuu za Globus otkrio je kako je zadovoljan rezultatima ove godine.

Lukšići su u Hrvatskoj dosad, od 1994. godine kada se Androniko Lukšić odazvao poozivu Franje Tuđmana da se dijaspora vrati u domovinu, uložili otprilike 600 milijuna eura. Turizam i hotelska industrija baza su njihova poslovanja u Lijepoj našoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Slijedim djedovu formulu'

"Prošla, 2011. godina, već je bila dobra i mislili smo da će je biti teško nadmašiti, ali zasad se pokazuje da je 2012. godina još bolja", kazao je Lukšić, dodavši da je zadovoljan onim što je u poslovnom dijelu napravljeno u Plavoj laguni i ALH (Adriatic Luxury Hotels) kao i u poslovanju s nekretninama, Excelsa Nekretninama.

"Za 2013.imamo čak i veće ambicije i nadamo se da će se nastaviti godine dobrih rezultata. Sada kad se približavamo kraju sezone, vrijeme je da počnemo raditi i na onim poslovima koji su vezani uz hotele, a kojima se bavimo kad sezona završi. Ići ćemo korak po korak", kazao je najbogatiji Hrvat, dodavši da u poslovanju slijedi djedovu formulu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulaži pametno, strpljivo, ne luduj, i ne pokazuj se previše".

Lukšić je otkrio i da prati domaću politiku, te poručio da je zadovoljan što je Vlada najavila inicijativu da za investicije iznad 10 milijuna eura lokalne vlasti neće imati utjecaj ako su odobrene na nacionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo