Play ponuda

Konkurencija je srušila cijenu struje - ali samo nakratko

shimmer fallback

RWE Energija do 1.

18.12.2013.
7:19
Play ponuda

Istaknuto je to na susretu predstavnika RWE-a s novinarima na kojem su teme razgovora bile stanje na tržištu električne energije pola godine nakon ulaska novih opskrbljivača, prebacivanje novih korisnika, regulatorno okruženje te energija uravnoteženja i njen utjecaj na cijenu za krajnjeg kupca, piše Liderpress.

"Nakon šest mjeseci, to je i iznad prvotnih planova i pokazuje da je interes veći nego što smo očekivali. Na kraju su profitirali kupci jer su na tržište ušli i novi alternativni opskrbljivači te je prvi puta nakon godina dominacije jednog opskrbljivača cijena električne energije smanjena", istaknuo je predsjednik Uprave RWE Energije Zoran Miliša napomenuvši da je cijena doživjela svoj minimum i sada se može događati samo damping cijena (cijena niža od stvarne vrijednosti), ali kratkoročno.

Padat će udio HEP-a?

Ulazak bilo kojeg novog opskrbljivača na tržište, nastavio je, može povući sa sobom neke nove usluge, ali ne i snižavanje cijena.

U narednih nekoliko godina, zaključio je Miliša , zasigurno će se smanjivati udio dominantnog opskrbljivača HEP-a, ali koliko ovisi o umješnosti alternativnih opskrbljivača.

http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/sdasd/

Play ponuda
Play ponuda