Play ponuda

Čačić vicem najavio ozbiljnu privatizaciju

shimmer fallback

Ministar financija Slavko Linić je poduzetnicima poručio da dižu kredite za isplatu plaća ako nemaju novaca.

26.5.2012.
18:18
Play ponuda

Problem neisplata plaća u državnim tvrtkama ministar gospodarstva Radimir Čačić rješavao bi kratkoročno smjenom nesposobnih uprava, a dugoročno privatizacijom, ali po realnoj cijeni, a ne kao do sada da se neke tvrtke nisu uspjele privatizirati niti iz sedmog pokušaja.

"Ima onaj dobar stari vic o Muji i banani. Kada se Mujo branio da nije on ubo' Husu, nego se ovaj okliznuo o bananu i tako sedam puta. Tako i sedam puta sada sa tim Bizovačkim toplicama. Očito, nešto je u prodavaču, a ne u kupcima", rekao je Čačić, koji je u petak nazočio promociji 11. generacije prvostupnika na VERN-u.

Stečaj bi trajao 90 dana

Podsjetimo, Vlada planira do 15. srpnja donijeti novi Zakon o financijskoj odgovornosti, kojeg je ministar financija Slavko Linić reklamirao u petak u Rijeci, a početkom tjedna i u Splitu.

Po njegovom planu, vjerovnici bi se u izvansudskim nagodbama nagodili s dužnicima posrnule tvrtke ili dogovorili o otpisu duga ili pak o ulasku u vlasničku strukturu tvrtke. Proces stečaja bi trajao 90 dana, pod paskom njegovog ministarstva. Na brzu rasprodaju Linić vjerovnike namjerava natjerati naplatom visokog poreza na imovinu u stečaju, zbog čega se ne bi smjelo događati da se imovina rasprodaje u po desetak godina dugim postupcima.

Play ponuda
Play ponuda