Play ponuda

ADRIS GRUPA REAGIRA NA KRIZU: / Neće biti otkaza, a menadžment smanjuje svoje plaće za 30 posto

Image
Foto: Žarko Bašić / PIXSELL

'Svjestan pak okolnosti i nepoznanica u vezi trajanja krize - i bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019.

6.4.2020.
15:50
Žarko Bašić / PIXSELL
Play ponuda

Kako bi prevladali težinu situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Uprava Adris grupe, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela je niz odluka koje će utjecati na poslovanje povezanih društava, ponajprije na njihovu likvidnost i profitabilnost, te dugoročnu održivost tvrtke u novonastalim okolnostima - priopćeno je iz Adiirs grupe.

U priopćenju se ističe kako je, bez obzira na okolnosti u Hrvatskoj i svijetu, odnosno na težinu gospodarskih i socijalnih prilika, Uprava Adrisa odlučila da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.

Iznimno dobri rezultati u 2019. godini

"Svjestan pak okolnosti i nepoznanica u vezi trajanja krize - i bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019., snagu i potencijal kompanije - menadžment tvrtke u sljedeća 3+3 mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto.

Podsjećamo, prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019. godine, Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom", ističu iz Adris grupe.

Donirali 3 miijuna kuna za respiratore

"Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.

Uz doniranih tri milijuna kuna Zaklade Adris za nabavu respiratora za bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila je donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu", stoji u priopćenju Adris grupe.

Play ponuda
Play ponuda