Najbolji posao u Hrvatskoj, plaća 20.000 kuna, službena kartica i auto

Za tjedan dana bi se trebao znati sastav novog Vijeća HAKOM-a, a za pet sjajno plaćenih mjesta prijavilo se čak 30 kandidata. Tko će proći, ovisit će o odluci ministra Siniše Hajdaša Dončića

31.1.2013.
10:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mjesto u Vijeću HAKOM-a (Agencija za poštu i elektroničke telekomunikacije) možda je najbolje plaćeno radno mjesto u državi: plaća je oko 20.000 kuna, a s dodacima i stimulacijama, taj će iznos biti i viši od premijerove plaće od 20.200 kuna. Nakon imenovanja, članove Vijeća nitko ne kontrolira pet godina, a u slučaju izvanredne smjene imaju pravo na plaću šest mjeseci, a zatim na pola plaće još šest mjeseci, piše 21. stoljeće.

S obzirom na to o kakvom je dobro plaćenom poslu riječ, nije ni čudno što polovica prijavljenih kandidata dolazi iz Agencije. Za posao su se opet kandidirali članovi starog Vijeća: Miljenko Krivček, Gašper Gaćina, Tonko Obuljan, Nikola Popović i Božidar Ister, a među kandidatima je i Darko Dvornik, nekadašnji pomoćnik Božidara Kalmete.

Petoricu članova Vijeća izabrat će povjerenstvo sastavljeno od kadrova iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon čega bi ih trebao 'amenovati' ministar, dok će ih formalno potvrditi Sabor.

Inače, Hrvatska je navodno po tržištu telekomunikacijskih usluga među najgorima u Europi, a upućeni u tematiku navode da je za to kriv HAKOM, koji "reagira sporo, neefikasan je i nije omogućio da svi operateri mogu poslovati pod istim uvjetima".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali