The Golden Imperial Schnitzel nudi se u samoposlužnom restoranu u Duesseldorf po cijeni od 150 eura. Ovaj odrezak prekriven listićima 24-karatnog zlata zasjenio je sve kobasice i ćufte na meniju kojim se cijena kreće ispod pet eura.
Na cijenu ponajviše utječe punjenje od bijelog tartufa te premaz od crnog tartufa koji šniclu od 300 grama daju posebnu aromu, otkriva vlasnik zalogajnice Schitzelhuber Thomas Huber.
I dok je za ukras potrebno samo par miligrama zlata tartufi su ti koji zapravo dižu cijenu.
''Zlato nema okus, no daje jelu privlačan sjaj'', kaže Huber koji ovaj skupi komad mesa servira s tradicionalnim krumpirom i čašom šampanjca.
No Huber se nije prvi sjetio ovog skupog zalogaja, povijest kraljevskog odreska stara je 1000 godina.
''Car Istočnog Rimskog Carstva Bazilije obično je zahtijevao da mu se meso servira ukrašeno zlatom''.
Bogatašima se svidio njegov hir, no ovi neukusni maniri zabranjeni su 1514. godine. Rehabilitirao ih je Huber 2006. godine i od tada je prodao 100 komada pozlaćenog mesa.